In de podcast

Waarom WIDM-kandidaten de opdrachten meteen snappen

Hoe het kan dat de kandidaten van Wie is de Mol? die ingewikkelde opdrachten meteen snappen en aan de slag gaan, terwijl jij thuis al was afgehaakt bij de tweede zin van Rik? Het antwoord is simpeler dan je denkt.

In de wekelijkse podcast van Wie is de Mol? interviewt radio-dj Annemieke Schollaardt in iedere aflevering insiders van het programma. Denk daarbij aan presentator Rik van de Westelaken, regisseur Rick McCoullough en andere medewerkers van de serie. Ook komt iedere week de afvaller aan het woord. Met al deze mensen bespreekt ze de gang van zaken bij het programma en stelt ze prangende vragen.

Hoe kan het? 

In de nieuwste aflevering vraagt Annemieke zich af hoe het toch kan dat de kandidaten de opdrachten altijd meteen lijken te snappen, terwijl de tv-kijker thuis op de bank zin twee van de uitleg nog zit te verwerken. Het antwoord is simpel: de deelnemers krijgen na Rik zijn uitleg nóg een extra uitleg en kunnen ze bovendien vragen wat ze willen.

Naar de locatie

“Die extra uitleg geven we altijd”, zegt Rik. “Als ik de uitleg heb gegeven, stoppen we even gaat Rick McCoullough nog een toelichting geven en kunnen de kandidaten ook vragen stellen. Daarna worden ze vaak ook meegenomen naar de locatie waar de opdracht zich afspeelt zodat ze ook kunnen zien wat ze moeten doen. En daarna gaan ze aan de slag.”

Welke opdrachten Wie is de Mol? dit jaar nog meer in petto heeft, zie je elke zaterdag om 20:30 uur op NPO 1.

Meer over:

Reageren