Plan B

Waarschijnlijk toch publiek bij Eurovisie Songfestival in Rotterdam

3 februari 2021 13:39 | amusement | Door Irma Tomas

© AVROTROS
Het Eurovisie Songfestival wordt een stuk minder uitbundig dan normaal. Het goede nieuws: waarschijnlijk komen alle deelnemers wel naar Rotterdam.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival maakte vandaag bekend hoe het liedjesfestijn er waarschijnlijk uit gaat zien. Maar er wordt een slag om de arm gehouden.

Anderhalve meter

Zo als het er nu naar uitziet komen alle deelnemers naar Ahoy voor hun optreden, maar zij moeten wel anderhalve meter afstand houden op het podium. Ook artiesten vanuit risico-landen mogen gewoon afreizen naar Nederland: 'Personen afkomstig uit een land waarvoor mogelijk een reisbeperking geldt, kunnen inreizen op basis van de Uitzondering inreisverbod voor professionals uit de culturele en creatieve sector van het Ministerie van OCW'.

Publiek

Waarschijnlijk mag er publiek naar binnen, maar dat zal veel minder zijn dan mogelijk is in Ahoy omdat ook zij afstand moeten houden. In april wordt bekend om hoeveel toeschouwers het gaat. 

Niets is nog zeker

Niets is nog zeker, de maatregelen van de organisatie kunnen nog verscherpt worden, maar ook versoepeld. Dit zijn de mogelijkheden. De organisatie mikt nu op optie B. 

Tickets

De mensen die vorig jaar al een kaartje wisten te bemachtigen, moeten dat ticket inleveren, in plaats daarvan krijgen ze een 'kansvoucher' waarmee ze dan later kans maken op een nieuw ticket. 

Meer over