Maandelijks pakket

Warm gebaar in Steenrijk, Straatarm: deelnemers blijven steunen

27 april 2023 13:30 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© SBS
In de aflevering van Steenrijk, Straatarm van woensdagavond ruilde een alleenstaande moeder met een rijk stel. Aan het eind van de aflevering bleek dat de 'rijken' de moeder van twee kinderen blijven steunen, ook na de opnames.

Sabine genoot samen met haar twee zoons op het Griekse eiland Corfu, terwijl ondernemers Edwin en Valerie zich met een beperkt budget tijdelijk vestigden in Lutjebroek. 

Budget van 2000 euro

Moeder Sabine en haar zoons pakten flink uit op Corfu, waar ze een weekbudget van 2.000 euro konden besteden. Edwin en Valerie bezochten in Lutjebroek onder meer een kringloopwinkel en wilden ervaren hoe het was om met veel minder geld rond te moeten komen.

Maandelijkse hulp

Aan het eind van de aflevering zaten alle kandidaten met elkaar aan tafel. Toen vertelden Edwin en Valerie wat ze na de opnames voor Sabine wilden blijven doen. "Wij willen je de komende tijd helpen met rondkomen. De komende maanden zal ik jou elke maand een box opsturen", aldus Valerie.

Ze voegde eraan toe dat ze daar onder meer shampoo, tandpasta en maandverband in gaat doen. Dat zijn de wat duurdere producten die je toch dagelijks gebruikt. Uiteraard waren moeder en zoons verrast en konden ze het gebaar enorm waarderen.

Meer over