Wat gaan we zien in het nieuwe seizoen van Floortje?

22 December 2017 11:24 | amusement | Door Televizier

© BNN/VARA

Op 28 december begint het nieuwe seizoen van Floortje naar het einde van de wereld. Daarin zit ook de beruchte aflevering uit Jemen.

In de eerste aflevering gaat Floortje op bezoek bij de Atchleys, een gezin dat al 18 jaar in complete isolatie leeft aan een rivier in Alaska. Ouders Romey en David en hun 14-jarige zoon Sky zijn net onderweg naar huis van hun jaarlijkse boodschappen-trip in de stad als Floortje met ze mee reist terug naar huis, het enige bewoonde plekje aan de 450-Km lange Nowitna rivier.

Jemen

In de tweede aflevering bezoekt Floortje het door de oorlog verscheurde Jemen. In de hoofdstad Sana'a ontmoet ze de Mexicaanse Gisele. Voor het Rode Kruis bezoekt zij daar gevangenen. Die aflevering kwam al in het nieuws toen Floortje en haar crew vast kwamen te zitten in het oorlogsgebied.

Sulawesi en Colombia

De presentatrice is voor dit seizoen nog op veel meer plekken geweest: Ze bezoekt een 75-jarige vrouw die een ecologische commune is begonnen in Colombia, de 23-Jamie die een neushoornweeshuis in Zuid-Afrika runt, de Nederlandse Geertje die al 22 jaar tussen de zeenomaden woont op een paradijselijk eilandje bij Sulawesi en een voormalig snowboardkampioen die zich heeft teruggetrokken op een besneeuwde berg, weg van de roem en de aandacht.

Meer over