Jaap Jongbloed vertelt

Wat gebeurt er met de camera's na de opnames van Het Perfecte Plaatje?

16 mei 2023 14:10 | amusement | Door Judith Regeling

© Videoland
De deelnemers van Het Perfecte Plaatje worden elk seizoen weer verrast met een doos vol met de meest luxe camera's. Maar wat gebeurt er daarna eigenlijk mee: mogen de BN'ers deze houden? Jaap Jongbloed licht nu een tipje van de sluier op.

Het is voor de BN'ers echt niet zo'n feest als misschien wordt gedacht.

Lees alles over: Het Perfecte Plaatje op Reis 

Jaap Jongbloed

Aan het begin van elk Het Perfecte Plaatje-seizoen ontvangen alle kandidaten een flinke doos met diverse camera's, lenzen en ander apparatuur. Zo krijgen ze de kans om deze echt eigen te maken en tijdens de opnames de beste plaatjes te schieten. Aan het einde van de reeks is dat feest echter snel voorbij, vertelt Het Perfecte Plaatje op Reis-deelnemer Jaap Jongbloed bij Koffietijd. "Ik vind het zo geweldig om te doen (dat fotograferen, red). Maar we moesten die camera aan het einde weer inleveren. Nu met je smartphone denk je toch: wat een armoedige foto zit ik te maken."

Het Perfecte Plaatje op Reis

De kans is dan ook groot dat Jaap Jongbloed binnenkort zijn eigen apparatuur gaat aanschaffen. "Het is zo geweldig om met zo'n echte camera foto's te maken. Ik denk dus wel dat ik er een hobby bij heb, maar ik moet er nog één aanschaffen. Het is wel ongelooflijk duur", aldus de presentator. 

Leermomenten

Ondanks dat hij nu dus even zonder camera zit, heeft hij wel met volle teugen genoten van de opnames. Al waren ze ook behoorlijk stressvol. "Voor creativiteit heb ik een beetje tijd nodig", vertelt hij lachend. "Maar je wordt wel goed geholpen, hoor. Er zijn mensen die goede adviezen geven, maar uiteindelijk moet het idee van jezelf komen. En zoals Wiliam Rutten ook zegt: less is more. Dat ben ik steeds meer gaan inzien."

Wil je nu meer weten over zijn ervaringen? Beluister hieronder het hele interview.

Het Perfecte Plaatje op Reis is elke woensdag rond 20:30 uur te zien op RTL4.

Meer over