Wat is er naast sport nog meer op televisie?

De zomer van 2016 staat in het teken van het EK-voetbal en de Olympische Spelen. Het is sport wat de klok slaat op televisie, maar wat moet je in hemelsnaam kijken als je daar klaar mee bent? 

De zomerprogrammering van NPO 1 bestaat voornamelijk uit het EK-voetbal en de Olympische Spelen. Iedere avond behandelt Henry Schut in Studio France de gang van zaken op het voetbaltoernooi, maar wat kun je kijken als je het gesteggel over Cristiano Ronaldo beu bent? Een overzicht.

Detectives

NPO 2 zendt deze zomer verschillende detectiveseries uit. Candice Renoir, VeraThe Five en Lewis zijn slechts een aantal van de titels die op de buis worden gebracht. Een kijktip is Foyle's war, waar het negende seizoen van wordt uitgezonden.

GTST & Nieuwe Tijden

Op 1 juli 2016 is de laatste aflevering van GTST van dit seizoen. Traditiegetrouw gebeurt er in de slotaflevering van alles in Meerdijk, dus voor de trouwe fans is deze uitzending verplichte kost. Als kers op de taart start de spin-off Nieuwe Tijden op 4 juli 2016. In deze serie, die zich afspeelt in een studentenhuis in Utrecht, zijn een aantal GTST-bekenden te zien. Er worden ook nieuwe acteurs toegevoegd aan de cast.

Angst voor de tandarts

RTL 4 komt met Gênante Tanden op de proppen. In deze serie volgt Froukje de Both mensen met een fobie voor de tandarts. Gaten in het gebit zijn nog niets in dit programma en het is dan ook geen plezier voor mensen met een zwakke maag. De blijdschap van de kandidaten die eindelijk een mond vol tanden zien, maakt veel van de viezigheden goed. 

Zomerschool

Op 24 juni 2016 start op NPO 1 de DWDD Summerschool. In dit programma geven bijzondere sprekers een college over hun vakgebied. In de eerste aflevering is dat Taco Dibbits, de nieuwe hoofddirecteur van het Rijksmuseum. 

Pleinfeest

Tot slot is er muziek. Voor wie na een DWDD-college even rustig achterover wil leunen, brengt NPO 1 deze zomer weer het Sterren muziekfeest op het plein. Zangers als Frans Bauer, Gerard Joling, Frans Duijts, John de Bever en Marianne Weber zorgen voor een waar spektakel in verschillende steden, waaronder Groningen en Valkenswaard. De presentatie is in handen van Jan Smit.

Reageren