Veel tv-optredens

Wat krijgt Angela de Jong voor haar tv-optredens?

Angela de Jong zat de laatste maanden in zoveel talkshows dat veel kijkers aannamen dat ze daar flink voor kreeg betaald. Haar werkgever, het AD, had genoeg van de geruchten en zette op een rijtje wat de columniste allemaal binnen harkte met haar optredens. 

De totale opbrengst valt niet mee, maar dat was ook te verwachten. Waar iemand als Peter R. de Vries rijkelijk beloond wordt voor zijn vele tv-optredens (hij krijgt 2000 tot 5000 euro per optreden) doet Angela de Jong het voor niets. Ze is tenslotte tv-columniste, dan is het niet handig om je te laten betalen door de programma's waar je later misschien kritisch of lovend over moet zijn. 

Hans Nijenhuis

Angela krijgt voor de moeite vaak een kleinigheid zoals een reep chocola of kerstballen, zo meldt haar hoofdredacteur Hans Nijenhuis in het AD. Een keer kreeg ze wel een lekker zakcentje mee. Dat was voor haar bijdrage aan RTL Boulevard. Hierbij ging het om 350 euro. Dit is de volledige lijst:

Een bierpul

'Hier haar jaaropgave over 2019: Jinek: 0 euro. Pauw: 0 euro. DWDD: 0 euro. Gasten krijgen wel een maaltijd voorafgaand aan de show, maar daar bedankt Angela altijd voor, omdat zij bang is te moeten boeren aan tafel. Café Hendriks en Genee: een bierpul en -viltje. Beau: een reep Tony Chocolonely caramel zeezout. Goedemorgen Nederland: idem. WNL op zondag: een koffiemok. Langs de Lijn en omstreken: idem. Mensen met M: een stel kerstballen met een M erop. Friday Move BNR: een fles wijn. Mediaforum Spraakmakers: 100 euro bruto onkostenvergoeding per keer, ze zat er in 2019 vijftien keer. Boulevard: 350 euro. Angela was daar één keer, en heeft minstens tien keer bedankt, omdat ze voor Pauw, DWDD, Beau of Jinek koos.'

In het intro zegt Hans Nijenhuis dat hij deze opsomming liever niet had gegeven maar dat hij de onzin die over Angela wordt gespuid een beetje zat is. 

 

Meer over:

Reageren