Onder curatele

Waylon beheert Better Than Ever-fortuin winnaar Jim van der Zee

13 december 2022 22:56 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Jim van der Zee ging begin februari als winnaar van Better than ever met 25.000 euro naar huis. Nu blijkt dat de zanger pas aan het geld mag komen als hij toestemming heeft van Waylon.

Waylon beheert het fortuin van de Better than ever winnaars. Dit saillante detail kwam en passant aan het licht bij RTL Boulevard dat aandacht besteedde aan de aankomende, tweede reeks van de muzikale show waarin oud-deelnemers van talentenjachten weer van zich laten horen.

Working class hero

Jim van der Zee won 2018 won The voice of Holland, maar de pupil van coach Anouk merkte dat hij niet gelukkig werd van het vluchtige, onzekere leven in de muziekindustrie. Hij koos voor een bestaan buiten de schijnwerpers en werkte onder meer als pakketbezorger. Toch blijft zijn zangtalent en diepe, donkere stem onmiskenbaar. Hij werd in de finale dankzij z'n eigen versie van de John Lennon song Working class hero tot winnaar uitgeroepen.

25.000 euro

Als winnaar kreeg hij 25.000 euro mee om te gebruiken voor een doorstart van zijn muzikale loopbaan. Nu blijkt dat dit niet bepaald vrijblijvend is. Better than ever-coach Waylon is aangesteld als penningmeester. Hij mag bepalen of Jim zijn prijzengeld mag aanspreken. Als geldige uitgaven werden onder meer zaken als een nieuwe gitaar of een schrijverskamp in het buitenland genoemd.  

Seizoen 2

Martijn Krabbé en Waylon keren begin volgend jaar terug met de tweede reeks van Better than ever. Nu is al bekend dat dit seizoen wordt afgesloten met een groots live optreden waarin alle finalisten van zich laten horen. De opnames zijn op dinsdag 21 februari, de kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Meer over