Waylon en Sanne Hans over The Voice of Holland

Waylon en Sanne Hans zijn twee van de coaches die vrijdag aan een gloednieuw seizoen van The Voice beginnen. Televizier.nl sprak het duo over de nieuwe lichting talenten.

Zit er dit jaar een ster bij?

Waylon: „Die zitten er altijd bij, als het ze tenminste lukt na The Voice boven zichzelf uit te stijgen. Als de talenten hier aankomen krijgen ze een geweldige band, visagie, camera’s licht, styling, De hele klerezooi wordt in het werk gezet om er een geweldig optreden van maken. Hoe gaan ze daarmee om? En wat doen ze als al die dingen er niet meer zijn en ze alleen op het podium staan op de braderie in Leuven? Daar kom je toch wel te staan, of je nu goed of slecht bent.”

Tot nu toe is er maar een mannelijke winnaar geweest, Ben Saunders. Verder allemaal vrouwen. Hoe kan dat?

Sanne: „Dat is jammer. Ik vind vrouwen heel leuk en ik werk graag met ze, maar ik heb meer met mannelijke zang. Mannen zijn relaxter in zo’n situatie. Kijk naar Dave, twee jaar geleden. Hij dronk lekker een biertje en vond verder alles prima. Vinchenzo won trouwens bijna vorig jaar, alleen was Pleun op het einde net iets populairder bij het publiek. Maar hij heeft een enorme hit gehad en zij niet. Dus eigenlijk maakt het niet zoveel uit of je wint.”

Zouden jullie voor jezelf gedrukt hebben?

Waylon: „Ik zeker!”
Sanne: „Ik ook. Maar ik had nooit meegedaan. Ik was vroeger iets te bijdehand zijn omdat ik een muurtje om mee heen had. En verder had ik vanwege de spanning waarschijnlijk de hele dag gehuild, dus dat was niks geworden. Meteen 3 miljoen kijkers als je begint, dat zou ik mentaal niet aan. Ik heb het er nu al moeilijk mee.”
Waylon: „Ik heb het liefst dat zo veel mogelijk mensen naar me kijken. Heerlijk. Ik heb zelf met Holland’s got talent meegedaan en het klinkt misschien strontarrogant maar ik denk dat ik een van de weinigen in Nederland ben die daadwerkelijk een serieuze muzikale carrière uit een talentenjacht heeft gehaald. Het draait allemaal hard werken en slim zijn. Na de finale liep ik destijds het podium af en lag er meteen een contract in mijn kleedkamer dat niet zo voordelig was voor mij. Dat ging ik dus echt niet tekenen. Dus toen kreeg ik een hoop gedoe en mocht ik een half jaar niks doen. Maar ik wachtte al 28 jaar dus wat maakte mij dat uit?”

Is er iemand ter wereld die je zelf wel eens zou willen bellen als coach?

Sanne: „John Fogerty van Creedence Clearwater Revival. Al was het maar 1 minuut. Hij heeft zoveel meegemaakt en hij is zo geniaal maar ook zo rustig en simpel. Ik wil alles van hem leren.”

Waylon: „Helaas is hij overleden, maar anders zou ik graag eens met Luciano Pavarotti willen zitten. Het gedeelte van de stem dat hij gebruikte is zo fantastisch en iets wat ik zelf niet beheers. Ik had graag een masterclass van hem gehad.”

Meer over:

Reageren