Waylon wil langer dan één jaar coach zijn in The Voice of Holland

In The Voice of Holland houdt Waylon komend seizoen de draaiende stoel van de zwangere Anouk warm. Maar als het aan Waylon ligt, blijft het niet bij één jaartje coachen.

"Ik zou het niet erg vinden om dan maar gelijk een paar jaar door te pakken", vertelt Waylon op Radio 538 over zijn nieuwe baantje bij The Voice. "Mits het me bevalt natuurlijk."

Zwanger

Anouk is zwanger van haar zesde kindje en slaat daarom een jaartje over als coach: de opnames van The Blind Auditions beginnen namelijk volgende week al. RTL maakte maandag bekend dat Waylon de tijdelijke vervanger van Anouk is.

Seizoen 8

In seizoen 7 bestaat het coachteam dus uit Waylon, Ali B, Sanne Hans en Guus Meeuwis. Wat er gaat gebeuren als Anouk in seizoen 8 weer terugkeert van haar verlof, is een groot raadsel. "Ik zou het bij God niet weten", zegt Waylon. "Ik ga dit jaar doen en daar heb ik het al amper over gehad, dus volgend jaar is nog onduidelijk."

Gekkenhuis

Waylon is onder de indruk van het 'gekkenhuis' dat The Voice met zich meebrengt. "Ik vind het heel bizar. Ik ben echt een beetje in de war door wat er allemaal gebeurt en wat er op me afkomt." De zanger is pas vorige week gevraagd door het team van John de Mol. "Dan zeg je zomaar 'ja', maar je hebt nog niet in de gaten dat je het een paar dagen later al zit aan te kondigen."

Niet forceren

Als coach hoopt Waylon op zangers en zangeressen die hun 'eigen ik' zijn. "Ik ben niet op zoek naar iemand die enorme ad-lips kan of hele hoge uithalen. Het is fantastisch als je dat kunt, maar ga het niet forceren. Ik zoek iemand die me echt bij m'n ballen pakt."


Meer over: