We Zijn er Bijna! met Martine van Os

In We Zijn er Bijna! doorkruist Martine van Os deze zomer Italië met een groep kampeerders.„Veel kijkers kunnen niet op vakantie, zo reizen ze via de tv mee.”

De reis in We Zijn er Bijna! gaat van Florence in het noorden naar Sicilië in het zuiden. 44 Nederlandse vakantie­gangers maken de trip samen met Martine van Os: 21 stellen en twee alleenstaanden. Onderweg doet het gezelschap allerlei trekpleisters aan, zoals de opgravingen van Pompeï en de Etna. „Zelf rijd ik met de cameraploeg en een busje, niet in een caravan”, zegt Martine. „Het is handig als we onderweg andere deelnemers kunnen inhalen om hen van alle kanten te filmen. Een caravan is daar veel te log voor.

Zelf waagt Martine zich niet aan een tent of caravan op een camping. „’s Nachts slaap ik in hotels in de buurt. Het is ontzettend leuk om de hele dag te filmen, maar ook vermoeiend. Dan ben ik blij als ik me aan het einde van de dag kan terugtrekken op mijn eigen kamer.”

Niet op vakantie

In het eerste seizoen van We Zijn er Bijna! vroegen Martine en haar collega’s zich weleens af of het programma leuk genoeg was: „De meeste tijd gebeurt er namelijk niets bijzonders. Maar inmiddels zijn we erachter dat dat juist de kracht van het programma is. Het is geen show, geen quiz, het zijn gewone mensen die hun leven invullen. We hebben ook de tijd van het jaar mee: veel kijkers van Omroep MAX gaan niet  op vakantie, omdat ze alleen zijn of slecht ter been. Zo kunnen zij toch via de televisie mee­reizen.”

In de tweede aflevering strijkt de groep neer op een camping bij Napels, aan de voet van de Vesuvius. Niet iedereen is even onder de indruk.

Meer over:

Reageren