We Zijn Er Bijna-regisseur verbaasd over Twitter-grappen

Claudine Everaert, bedenker en regisseur van de MAX-kijkcijferhit We Zijn Er Bijna, verwondert zich over de vele tweets tijdens haar programma.

Elke maandagavond gaat het he-le-maal los op Twitter: met de hashtag #wezijnerbijna wordt volop gegrapt en gegrold over de MAX-serie We Zijn Er Bijna, waarin een groep ouderen op kampeerreis gaat. Maakster Claudine Everaert is verbaasd over de vele tweets.

Snedige opmerkingen

"Het gaat haast niet om het programma," vertelt Claudine aan het AD. "Ze proberen elkaar alleen af te troeven met snedige opmerkingen. Het is voor mij klip en klaar: zo staan wij er niet in." De bedenker en regisseur benadrukt dat het voor het programma juist zo belangrijk is dat de kampeerders in hun waarde worden gelaten.

Eerlijke tv

We Zijn Er Bijna is zo'n succes omdat het niet cynisch is, stelt Claudine. Bewust monteert ze geen kolderiek muziekje onder beelden van klunzige senioren: het moet geen slapstick worden. "Het is eerlijke tv. We vragen niet of ze een dansje willen doen. Als we er niet met de camera op staan, hebben we het niet. We verzinnen niets, zijn een fly on the wall."

Akropolis

Deze week staan in We Zijn Er Bijna de Akropolis in Athene en het oude Delphi op het programma. Daarna hebben de campinggasten een aantal dagen rust. De stemming is goed. Gezelligheid troef: er wordt samen gewandeld, gezwommen en geborreld. Nou, wij zijn toch wel benieuwd naar de tweets!

We Zijn Er Bijna is maandag om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
We Zijn Er Bijna-vakantiegangers bijna in Athene

Meer over:

Reageren