Wederom oud-kandidaat The Voice doodgeschoten

19 juni 2016 08:58 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

De Latijns Amerikaanse zanger Alejandro 'Jano' Fuentes is zaterdag in Chicago driemaal door het hoofd geschoten. In het ziekenhuis bezweek hij aan zijn verwondingen.

Fuentes werd in 2011 bekend toen hij de liveshows bereikte tijdens het eerste seizoen van La voz, de Mexicaanse versie van The voice. 

Verjaardag

Alejandro woonde en werkte in Chicago waar hij zijn eigen zangschool Tras Bambalinas runde. Op de gewreekte avond verliet Fuentes de school met een assistent nadat hij er zijn 45e verjaardag had gevierd. Toen ze net in de auto zaten, werden ze door een onbekende man bedreigd. Fuentes weigerde uit te stappen, waarna de man het vuur opende.

Geen dader

De politie tast vooralsnog in het duister wat betreft de identiteit van de dader en het motief. Fuentes had volgens bekenden geen vijanden of persoonlijke problemen. Voorlopig wordt uitgegaan van een poging tot overval. Over de identiteit  van de schutter is niets bekend.

Christina Grimmie

De dood van Alejandro Fuentes volgt een week na de moord op Voice kandidate Christina Grimmie. De 22-jarige zangeres werd na een optreden door een obsessieve fan doodgeschoten. 

Meer over