Week lang feest bij jubilerend Lingo op Nederland 2

Een feestelijk jaar voor de Lingo-fans. Het tv-spelletje bestaat 25 jaar en viert dat met een jubileumweek. Hierin spelen de beste acht teams uit de geschiedenis van het woordspel tegen elkaar.

Verder bezoekt presentatrice Lucille Werner elke aflevering een grote fan van het programma. Haar oud-collega's Robert ten Brink, François Boulangé en Nance Coolen vertellen wat Lingo voor hen heeft betekend. Ook halen ze herinneringen op aan de aflevering die hen het best is bijgebleven.

Verhuizing

Verder komen er verschillende BN'ers aan het woord die het programma feliciteren. Lingo verhuist dit jubileumjaar naar een andere zender (Nederland 2) en een ander tijdstip (18.30 uur). Dat komt doordat De Wereld Draait Door is verhuisd naar Nederland 1.

Lucille

Lucille Werner presenteert het programma sinds september 2005 en heeft inmiddels 1.637 afleveringen op haar naam staan. In totaal staat de teller op ruim vijfduizend. Daar gaan er – gezien de populariteit van het programma – de komende jaren ongetwijfeld nog de nodige bijkomen.

Dure bal

Aan het aantal aanmeldingen zal het in ieder geval niet liggen: er is een wachtlijst van maar liefst twee jaar om mee te mogen doen. Nog een leuk weetje: in magazine Uitcetera vertelt de presentatrice dat een Lingobal niet alleen veel geld kan opleveren, maar zelf ook duur is. Het kost maar liefst 150 euro om er één te maken.

 

Meer over:

Reageren