Weeshuis-heldin Maggie Doyne dankbaar voor giften na uitzending Floortje

27 Juli 2016 11:13 | amusement | Door Televizier

© VARA

Floortje Dessing volgde in Floortje naar het einde van de wereld de Amerikaanse Maggie Doyne, die een weeshuis runt in Nepal. Na de uitzending in januari stroomden de giften binnen en daarom komt Maggie naar Nederland.

Woensdagavond wordt het indrukwekkende verhaal van Maggie herhaald op NPO 1. Later deze maand maakt Floortje een vervolg. De presentatrice werkt aan een speciale online uitzending, vertelt ze aan het AD. De opnames vinden plaats als Maggie in Nederland is om de gulle gevers te bedanken. Kijkers hebben meer dan 100.000 euro gedoneerd aan Maggies stichting.

Reacties

"Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel reacties gekregen", vertelt Floortje over de periode na de uitzending in januari. Het verhaal Maggie maakte diepe indruk bij de kijkers, zeker ook door het tragische lot van Ravi, het jongetje dat kort na de opnames van Floortje en haar team verongelukte. "Wij waren enorm verbijsterd toen we dat hoorden. Ik was zo enorm ontroerd door haar en dat ventje."

Ravi

Ook Maggie was ontzettend aangedaan door de dood van Ravi. "Maar na een tijdje lazen we weer haar verhalen op Facebook en kwam haar levenslust beetje bij beetje terug", zegt Floortje. "Ze is er nog steeds ontzettend verdrietig over, maar heeft ook die andere kinderen voor wie ze met alle liefde van de wereld zorgt en die haar ook helpen er weer bovenop te komen."

Tickets

In de follow-up waar Floortje aan werkt, vertelt Maggie hoe het nu met haar en de kinderen gaat. Mensen die bij de uitzending aanwezig willen zijn, kunnen zich vanaf woensdagavond aanmelden op de website van Floortje naar het einde van de wereld. De opbrengsten van de tickets gaan naar de stichting van Maggie.

Floortje naar het einde van de wereld wordt woensdag 27 juli om 21.25 uur herhaald op NPO 1.

Meer over