Bekend van Jeugdjournaal...

Welmoed Sijtsma nieuw gezicht Goedemorgen Nederland

28 augustus 2018 08:05 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Jeugdjournaal-presentatrice Welmoed Sijtsma maakt de stap naar ochtendtelevisie en voegt zich bij het team van Goedemorgen Nederland

Het WNL-ochtendprogramma had een vacature nadat Vivienne van den Assem in juni bekend maakte aan de slag te gaan bij RTL 4. 

Twijfel

De 27-jarige Sijtsma vertelt in De Telegraaf dat ze vooraf wel heeft getwijfeld: "Bij het Jeugdjournaal heb ik vijf ontzettend leuke jaren gehad. Ik heb wekenlang geswitcht tussen 'ik ga het doen' en 'ik blijf lekker bij het Jeugdjournaal'. Dan had ik net weer besloten te gaan, en kwam ik op de redactie al die leuke collega's tegen die ik nu moet gaan missen. Daar kun je toch onmogelijk tussen kiezen?". Uiteindelijk koos ze toch voor het nieuwe avontuur.

Grotemensenwereld

Welmoed vindt de luchtige insteek van Goedemorgen Nederland wel goed bij haar passen: "Veel nieuwsprogramma's die zich richten op een volwassen doelgroep richten zich alleen op het serieuze nieuws, maar in Goedemorgen Nederland is er ook bijvoorbeeld ruimte voor het nieuwe seizoen Boer zoekt vrouw. Zo maak ik wel de overstap naar de grotemensenwereld, maar blijf ik in die lossere sfeer."

Welmoed Sijtsma maakt in de tweede week van september haar debuut bij Goedemorgen Nederland.

Meer over