Wendy en Martijn over het 7de seizoen van The Voice

20 oktober 2016 16:50 | amusement | Door Televizier

© William Rutten / RTL

Martijn Krabbé en Wendy van Dijk beginnen alweer aan het zevende ­seizoen van The voice of Holland. Beide presentatoren hebben nog niets van hun enthou­siasme verloren.

Die nimmer aflatende bezieling van Wendy en Martijn is vooral te danken aan de veranderingsdrift van The voice of Holland. Ook dit jaar ondergaat de talentenjacht een kleine metamorfose met twee nieuwe coaches, Guus Meeuwis en Waylon. Een meesterzet volgens Martijn Krabbé. “Met iedere nieuwe coach spreek je een heel nieuwe categorie talenten aan. Dat was het geval met Trijntje, met Ilse en heel sterk met Anouk. Nu geldt het voor Waylon en Guus. Guus is een simpele ­jongen die ieder jaar stadions uitverkoopt. Hoe doet hij dat? Hoe schrijft hij zijn repertoire en waarom zijn die liedjes zo pakkend? Mensen komen naar The Voice om dat te leren.”

Op de stoel staan

Bij TVOH zijn niet alleen de zangkunsten van de kandidaten van belang, minstens zo relevant is de wisselwerking tussen de coaches. Volgens Wendy is dat in de samenstelling van Guus Meeuwis, Waylon en oudgedienden Sanne Hans en Ali B pico bello in orde: “Je ziet dat Ali en Guus enorm aan elkaar gewaagd zijn. Waylon zit een beetje in zijn eigen bubbel. Hij is heel kieskeurig, net zoals Anouk vorig jaar was. Waylon draait alleen om als een stem hem echt raakt. Maar dan draait-ie niet alleen, dan staat-ie op z’n stoel van vreugde.”

Wendy en Martijn kijken zelf ook

Dat beide presentatoren nogal verknocht zijn aan The Voice blijkt wel uit het feit dat ze elke aflevering ook zelf bekijken. ­Martijn: „Ik mis het nooit. Ik maak er met de kinderen een feestavond van. Met popcorn en snoep, en dan gaan we op de bank zitten tot het begint.” Hetzelfde geldt voor Wendy. „Ik blijf daarin een enorme kleuter. Ik wil het weer zien!”

Hechte vriendschap

Zeven jaar The voice of Holland heeft gezorgd voor een hechte vriendschap. Martijn: „Als er belangrijke dingen aan de hand zijn, als ik goede raad nodig heb, als er problemen zijn, dan bellen we elkaar. En ooit komen we samen in het bejaardenhuis voor tv-presentatoren terecht. Dan zou ik het heel fijn vinden als Wendy mijn stoel duwt.” Wendy: „Dat doe ik hoor, Tijn.”

The voice of Holland talentenjacht  20.30 ● RTL 4

Meer over