Dance Dance Dance

Wendy van Dijk: 'Ik zou wel iets van J.Lo willen dansen'

18 oktober 2019 10:44 | amusement | Door Carlijn Schepers

© William Rutten

Wat had ze graag als kandidaat meegedaan aan Dance dance dance, maar de agenda van Wendy van Dijk liet het nooit toe. Nu presenteert ze het dansprogramma samen met Jandino Asporaat.

Jandino is na een seizoen afwezigheid weer terug, jij presenteert Dance dance dance voor het eerst. Hoe vind je het?
“Heel leuk. Ik heb zo veel met dit programma, omdat het om dansen draait en ik zelf zeven jaar professioneel heb gedanst. Eigenlijk wilde ik al vanaf het eerste seizoen van Dance dance dance meedoen, maar helaas liet mijn agenda dat nooit toe. Je moet voor dit programma vier maanden alles aan de kant zetten en je kan er bijna niets naast hebben. Dat is ook logisch, want dit kun je alleen doen met volledige focus en toewijding.”

En als je moest kiezen tussen presenteren of meedoen?
“Meedoen. Honderd procent. Sterker nog, ik had graag de openingsdans willen doen, maar dat mocht niet. Volgens mij is dit het eerste seizoen dat er geen gezamenlijke dans is. Ik las dat in een mail en dacht: ik doe mee en nu gaat dat onderdeel eruit? Maar het was agendatechnisch niet haalbaar, Jandino was ook heel druk.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Binkie is een boef! Kijk mee wat hij elke dag uithaalt bij de buurvrouw! Lees: mijn moeder...😂

Een bericht gedeeld door Wendy van Dijk (@wendyvandijk3) op

Wat vind je van de kandidaten?
“Echt geweldig. Ik keek mijn ogen uit. Van velen kan ik bijna niet geloven dat ze geen dansachtergrond hebben. Ze zijn écht goed. Je kunt zien dat het allemaal artiesten zijn, die staan niet voor niets op het podium. Normaal acteren ze of zingen ze en nu zetten ze die focus en uitstraling in om te dansen. Dat pakt heel goed uit en ik geniet er enorm van.”

Hoe gaat het presenteren met Jandino?
“We hebben absoluut een klik en ik geniet van zijn manier van presenteren. Hij improviseert erop los en haalt dingen uit mensen die anderen er niet uit krijgen. Omdat we veel los van elkaar presenteren kunnen we goed naar elkaar kijken. Dat vind ik leuk. De een staat backstage, de ander op het podium en af en toe wisselen we.”

Wat is het grootste verschil met The voice of Holland dat je hiervoor presenteerde?
“Vooral dat The voice live is en dit niet. De eerste show hier rende ik me helemaal kapot. Ik dacht: ik vlieg van daar naar daar, want ik moet op tijd zijn voor de volgende aankondiging. Maar dan zei de productie tegen me: ‘Doe maar rustig aan, er moet toch nog wat omgebouwd worden.’ Dat was wel even wennen. Ik moet steeds op de rem trappen én mijn energie verdelen, want het is een lange avond met elkaar. Terwijl The voice meer een sneltrein was die niet meer stopte.”

Stel nu dat je toch de kans krijgt mee te doen, want zou je dan willen dansen?
“Iets van J.Lo! Of Beyoncé. Met zo’n hele groep dansers om je heen he-le-maal los. Dat lijkt me geweldig.”

Dance dance dance, vrijdag, SBS 6 • 20.30

Meer over