Wendy van Dijk over het nieuwe seizoen van Hart in Aktie

13 Januari 2021 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© Moon Jansen
Na een speciale corona-editie presenteert Wendy van Dijk nu voor het eerst in veertien jaar een nieuwe reeks afleveringen van Hart in aktie. ‘Heerlijk om weer midden in het veld te staan.’
Tekst: Wieger Favier

Hoe is het om terug te zijn op het oude nest?
“Ik merk nu hoezeer ik het programma heb gemist. Bij RTL had ik een superfijne tijd met mooie acteeruitdagingen en grote studioshows, maar ik begon toch ook dat gevoel van midden in het veld staan te missen. Met een cameraploeg draaien op locatie, heel direct contact maken met allerlei mensen die je hulp hard nodig hebben en dan een positieve bijdrage aan hun leven mogen geven: ik bloei daar helemaal van op.”

Welke actie in deze nieuwe serie zal je nog lang bijblijven?
“De gedenkdag voor een gezin dat een jaar geleden hun 21-jarige dochter had verloren was hartverwarmend. Ze reden rond in een huifkar en onderweg betuigde het halve dorp steun. Het zangkoor zong vanaf de daken, collega-vrachtwagenchauffeurs van de zoon toeterden. Langs de route stonden de carnavalsvereniging, jongeren van de dagbesteding van de overleden dochter, en een groep van Kindervakantiewerk, waar ze altijd welkom was. Tenslotte zong carnavalsduo Björn en Mieke een lied dat ook op haar uitvaart was gedraaid. Zo mooi!”

Bij Hart in Aktie komen vaak hevige emoties los. Houd jij het altijd droog?
“Nee, zeker niet. Tijdens interviews heb ik vaak de tranen in mijn ogen staan. Als ik liefde tussen mensen zie, bijvoorbeeld tijdens een omhelzing, ontroert me dat ook altijd. Maar het schiet natuurlijk niet op als ik telkens in huilen zou uitbarsten, dus ik heb daar jaren geleden al mee leren omgaan. Ook op die zware momenten vind ik het toch prachtig werk, waar ik nog heel lang mee hoop door te gaan.”

Hart in Aktie | SBS 6 | woensdag | 21.30 uur

Meer over