Wie kent Nederland?

Wendy van Dijk krijgt spelshow bij SBS6 die wel heel erg op Ik hou van Holland lijkt

24 augustus 2021 11:56 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Moon Jansen

Wendy van Dijk gaat voor haar nieuwe programma vast en zeker veel afleveringen van Ik hou van Holland terugkijken. De presentatrice krijgt namelijk een soortgelijk programma in haar portefeuille bij SBS6.

Bij SBS6 is Wendy van Dijk straks het gezicht van Wie kent Nederland? Evenals Ik hou van Holland is dat een panelshow met BN’ers vol quizvragen over ons kleine kikkerlandje. Twee teams van drie BN’ers nemen het tegen elkaar op. De vergelijking met Ik hou van Holland is dus niet van de lucht.

Mystery guest

De BN’ers spelen spellen die gaan over de gewoontes, gedragingen en eigenschappen van de gemiddelde Nederlander. Met het beantwoorden van de vragen kunnen de teams uitbreiden door een mystery guest toe te voegen. Het team dat het snelst raadt wie zich onherkenbaar in de studio begeeft, voegt die persoon toe aan hun ploeg.

Zondagavond 

SBS6 heeft zin in het nieuwe programma. “Wie kent Nederland? is een vrolijke, grappige panelshow, die draait om interessante feitjes, opvallende cijfers en bijzondere weetjes over ons land én de deelnemende BN’ers. Kortom: de ideale show om op zondagavond mee te spelen vanaf de bank.” 

Wie kent Nederland? Is vanaf zondag 24 oktober om 21.30 uur te zien op SBS6.

Meer over