Wereldrecordpoging series kijken in Utrecht: 94 uur

29 September 2015 14:07 | amusement | Door Televizier

© KRO

Ruden Nijsse (24) en Tom de Rijk (19) zullen wel vierkante ogen hebben maar ze moeten nog even door: de jongens moeten 94 uur lang series kijken om de wereldrecordpoging series kijken te verbreken.

Kirsten de Rijk, de vriendin van Ruden en zus van Tom, stelde het idee voor. Zij benaderde het Nederlands Filmfestival met de vraag of de jongens de televisiestunt mochten uitvoeren. In het Book of World Record staat dat het huidige record 91 uur is. Dat betekent dat de jongens die maandagochtend begonnen zijn tot vrijdag 17.00 moeten volhouden in het glazen hok midden op het Neude. Hun doel is dan bereikt en de wereldrecordpoging is binnen.

Korte wc pauze

Het Guinnessrecordboek houdt er strenge richtlijnen op na. “Die moeten wij natuurlijk ook hanteren," zegt Marieke Saly van het NFF tegen het AD. De jongens zijn voorzien van voldoende eten en drinken, zitten in comfortabele stoelen en het beeldscherm staat op gepaste afstand. Elk uur mogen de deelnemers even naar de wc, maar niet langer dan vijf minuten.”

Of het de Utrechtse jongens lukt, blijft nog een verrassing. Vrijdag wordt het in ieder geval duidelijk en worden de fanatiekelingen bevrijd uit het hok. Voor nu blijven ze nog even in hun stoel en kijken ze naar Penoza.

 

Meer over