Bijen in de bakkerstent

Wespen en bijenexplosie laat kijkers Heel Holland Bakt gruwelen

25 januari 2021 09:24 | amusement | Door Dominique Hofman

© Heel Holland Bakt
De vierde aflevering van Heel Holland Bakt scoorde zondag weer als een tierelier met bijna 3,4 miljoen kijkers. Die mensen zagen niet alleen een van de publiekslievelingen vertrekken, maar maakten zich ook heel erg druk om ongevraagd bezoek in de bakkerstent: bijen en wespen. 

In de tent werden er deze week pannenkoeken, kanokoeken en macarons gebakken. Vooral die laatste lekkernijen konden niet alleen op veel lof van de jury rekenen, maar plezierden ook andere ongenodigde gasten. Op de spektakelstukken van de bakkers vlogen namelijk een heleboel bijen en wespen af, tot afschuw van de kijkers.

Onverantwoord

Op Twitter werd dan ook druk gediscussieerd over de insecten die de tent bij bosjes in en uit vlogen. Zo vinden sommigen het onverantwoord dat er geen netten geplaatst zijn om ze tegen te houden en wijzen anderen de presentatoren erop dat het toch echt voornamelijk wespen zijn die in beeld komen, in plaats van 'bijen', waar Janny, André en Robèrt het steeds over hebben. 

Of de bijen en wespen nog invloed hebben gehad op de bakkunsten van de afvaller van deze week is niet bekend. Daniël moest helaas de tent verlaten, hoewel ook zijn baksels bijzonder goed in de smaak vielen bij de vliegende juryleden. 

 

Meer over