Wetten, Dass...? stopt na 33 jaar

Meer dan dertig jaar keken miljoenen Duitsers naar landgenoten die iets bijzonders konden. Maar in december valt het doek voor Wetten, Dass...?

Presentator Markus Lanz kondigde tijdens de uitzending van zaterdag aan dat de laatste aflevering in december wordt opgenomen. Het is het einde van een tijdperk. 33 jaar lang vermaakten kandidaten tv-kijkend Duitsland met de gekste weddenschappen. Er waren mensen die aan het gepiep van een magnetron konden horen om welk merk het ging, anderen konden 60 bustehouders in 1 minuut openmaken.

Verlamming

De populariteit van de show was tanende sinds het vertrek van presentator Thomas Gottschalk. De gastheer met de lange blonde manen stopte in 2011 met Wedden, Dass...? nadat student Samuel Koch live op televisie hard viel toen hij tijdens een weddenschap met springveren over een rijdende auto sprong. Koch raakte voor altijd verlamd en Gottschalk was te zeer geraakt door het voorval om nog door te gaan.

Madonna

Wedden, Dass...? grossierde in beroemde gasten die langs kwamen om te bepalen of een weddenschap kans van slagen had. Madonna was 5 keer te gast, net als Shakira en Cher. Tina Turner en Take That maakten het nog bonter met 6 bezoeken en Robbie Williams zat 9 keer bij Thomas Gottschalk in de stoel.

Ook in Nederland was Wedden Dat...? een groot succes. Vooral Jos Brink maakte er samen met zijn kroepoekje Sandra Reemer in de jaren tachtig een feestje van.

Meer over:

Reageren