Wie is het toch?

WIDM-kijkers compleet in de war na telefoongesprek met de Mol

18 februari 2023 21:46 | amusement | Door Judith Regeling

© NLZiet
De makers van Wie Is de Mol? 2023 gooide er in de zevende aflevering weer een behoorlijke twist in, want: met wie-o-wie mocht Jurre Geluk toch bellen? Met zichzelf óf een andere deelnemer?

De kijkers hebben wederom geen idee!

Lees ook: De beste hints en aanwijzingen van Wie Is de Mol? 2023 

Wie Is de Mol? 2023 

Naast de badeendjes en het woord 'pokerface' lijkt er in Wie Is de Mol? 2023 opnieuw een terugkerend element te zitten: de telefoon. Zo kreeg de Mol in de allereerste aflevering al via dit communicatiemiddel te horen dat hij of zij dit seizoen een dubbelrol zou spelen. Ook deze week kwam het terug. Jurre Geluk kreeg namelijk na het winnen van de tweede opdracht de kans om met de bedrieger van dit jaar te bellen.

Testvragen ontdekt

In dit toch wel bijzondere telefoongesprek kwam de presentator meer te weten over het molgeld van dit jaar. "Op ieder biljet staat een zin in een van de officiële talen die gesproken worden in Zuid-Afrika. Alle zinnen op het Molgeld zijn finaletestvragen", aldus de Mol.

Jurre ontdekte zo onder meer dat op het biljet van 25 euro staat: 'Welk karaktereigenschap had de Mol bij de opdracht in het hotel?'. Op het biljet van 1000 euro wordt er alvast gehint naar een toekomstige opdracht. Daar staat namelijk op: 'Als hoeveelste is de Mol geëindigd in de foto-wedstrijd?' 

Meerdere theorieën

De kijkers hoeven deze test nooit te maken. Zij zijn dus na het zien van de beelden vooral bezig met de vervormde stem, want: had Jurre nu een gesprek met zichzelf of had hij toch Ranomi, Soy of Daniël aan de lijn? Op Twitter gonst het van de theorieën, maar heel duidelijk zijn die niet. De kijkers lijken het niet eens te kunnen worden over de ware identiteit van de Mol van dit jaar.

Wie Is de Mol? 2023 is elke zaterdag om 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over