Wie is de Mol? - 11 redenen waarom Annemieke de Mol is

Zaterdag horen we wie de Mol is! In de aanloop naar de laatste aflevering zet Televizier verdachte acties en hints op een rijtje. Vandaag: Annemieke Schollaardt.

Klaas verdenkt Tim, Tim verdenkt Klaas. Als Annemieke de Mol is, heeft ze dat dus ontzettend goed verborgen weten te houden voor haar tegenstanders in Wie is de Mol?. En dat terwijl de 3FM-dj toch behoorlijk wat dubieuze acties op haar naam heeft staan...

1) Haastige spoed...

...is zelden goed. De opdracht met de mega-topito in aflevering 1 staat of valt bij een goed plan van tevoren. Maar tijdens het overleg vooraf roept Annemieke meteen dat de tijd al loopt en dat er dus haast geboden is. En dat terwijl de tien minuten voor het slepen van de topito eigenlijk pas na het overleg ingaan!

2) Niet helemaal op een rijtje

Bij de trappenopdracht in aflevering 2 moeten de kandidaten alle locals terugzetten op de juiste treden, exact zoals op de foto die Art even daarvoor heeft gemaakt. Annemieke is samen met Remy en Ellie verantwoordelijk voor het middelste deel van de trap. Precies op deze vijf treden gaat er heel veel mis: slechts één of twee rijen zijn goed.

3) Dubbele mislukking

Annemieke wil tijdens de drone-opdracht in aflevering 3 per se met 200 euro het parcours oversteken. Een flink bedrag, en dus lijkt het goed dat ze een verdubbelaar weet te pakken, maar nee: Annemieke wordt geraakt door een laser en verspeelt dus zowel het geld als de x2.

4) Geld uit de pot

Bij de opdracht met de mandjes in de steenmijn (aflevering 4) pakt Annemieke zonder blikken of blozen drie jokers en min 500 euro. “De hoofdprijs” noemt ze het. Annemieke haalt wel héél makkelijk geld uit de pot hè?

5) Bang om te klimmen?

Nog een molactie in aflevering 4: tijdens de klimopdracht durft Annemieke opeens niet meer naar boven om te proberen of haar sleutels de kist met geld kunnen losmaken. Maar nog verdachter: we zien Annemieke helemaal niets bijdragen aan goede antwoorden op de raadsels.

6) Geen etherdiscipline

Negen symbolen uit de Taino-tijd moeten de kandidaten verzamelen in aflevering 5. Annemieke zit in een bootje met Marjolein en Rop. De 3FM-dj heeft de portofoon in handen, maar hoe vaak ze ook wordt aangeroepen, ze reageert niet. Ook haalt ze met haar groepje geen enkel goed symbool uit het water.

7) Foute foto

In aflevering 6 moeten de kandidaten met bordkartonnen versies van zichzelf de eerste groepsfoto reconstrueren. Dit gaat gruwelijk mis en dat begint al helemaal links bij Annemieke, die 2D-Tim vlak naast 2D-Ellie zet, terwijl 2D-Airen daar nog tussen moet.

8) Controlekamer zonder controle

Terwijl er steeds maar weer een kandidaat het verlaten resort met de creepy piccolo's betreedt, blijft Annemieke in aflevering 7 al die tijd in de controlekamer staan. Zij zou dus moeten opmerken dat op het scherm precies staat aangegeven waar de camera's hangen, zodat de koffers makkelijk te vinden zouden zijn. Maar Annemieke ziet het pas in de laatste minuut.

9) Blind als een Mol?

Annemieke verkent de loods waar de kandidaten in aflevering 8 tegeltjes moeten tellen om de code van een kluis te kraken. Ze rept echter met geen woord over de palen die daar staan, waardoor Tim en Taeke maar door moeten blijven puzzelen waar ze de touwen gaan hangen.

10) Geld pakken als het niet mag

Bij de allerlaatste opdracht (aflevering 9) moet Klaas met een camera op z'n buik door een all-inclusive-resort lopen zonder toeristen te filmen, en ondertussen moet hij ook nog eens geld verzamelen. Annemieke en Tim mogen het resort wel verkennen (en toeristen wegjagen), maar géén geld pakken. Wat doet Annemieke? Geld pakken.

11) Haar hoofd in het klooster?

En dan is er nog het mysterieuze gezicht in de leader. In het klooster in aflevering 2 waren de gezichten van vijf oud-Mollen te zien, geprojecteerd op witte stenen hoofden: Margriet, Kees, Dennis, Anne-Marie en Susan. De WIDM-leader toont ons een zesde gezicht, dat sprekend lijkt op dat van Annemieke. Hoort zij ook bij het Mollengenootschap?

Afbeelding


Als we het zo bekijken, is het eigenlijk bizar dat Annemieke niet wordt verdacht door Tim en Klaas. Zou ze tóch de Mol zijn? Zaterdag komt eindelijk het verlossende woord. Voor die tijd kun je hier nog de molacties van Tim lezen en hier die van Klaas.

Lees ook:
11 redenen waarom Tim de Mol is 
- 22 redenen waarom Klaas de Mol is

Reageren