Wie Is De Mol: 11 redenen waarom Marlijn de Mol is

Donderdagavond weten we eindelijk wie de Mol is. In afwachting van de ontknoping zet Televizier molacties en hints op een rijtje. Vandaag: Marlijn Weerdenburg.

Marlijn Weerdenburg is een beetje de underdog-Mol. Van alle Wie Is De Mol-finalisten wordt zij door de kijkers het minst verdacht: in de app denkt maar 18 procent dat de Danni Lowinski-actrice de boel belazert. Ook haar medekandidaten lijken haar als Mol volledig over het hoofd te zien: Rik verdenkt Margriet, Margriet verdenkt Rik.

Als Marlijn de Mol is, heeft ze dat dus perfect verborgen weten te houden. Toch deed ze de hele serie door ontzettend veel verdachte dingen. Een overzicht:

Waarom Marlijn de Mol is

 1. In aflevering 1 treedt Marlijn direct op de voorgrond. Presentator Art Rooijakkers maakte bekend dat de Mol dit jaar zeer aanvallend is: doelt hij op Marlijn? Zij zorgt bij de opdracht op het drukke station voor verwarring door naar Margriet en Viktor te roepen dat ze een vrouw herkent op hun perron, wat niet blijkt te kloppen.
   
 2. In ruil voor haar joker moet Marlijn in aflevering 2 een tegenprestatie leveren voor 'de Mol': misschien wel gewoon zijzelf. Marlijn moet 100 euro 'uit de pot kijken', door terug te gaan naar de voorbeeldzaal in de Art Gallery. Dat doet Marlijn zelfs twee keer: min 200 euro voor de pot!
   
 3. Bij het lasergamen in aflevering 3 wordt Marlijn uitgeschakeld door een boobytrap, ondanks de waarschuwing van Rik. De twee enveloppen die ze had gepakt uit de tuktuks gaan daarom verloren. Op één envelop stond trouwens haar eigen naam en op de andere MOL... Een hint?
   
 4. In aflevering 4 moeten de kandidaten namen onthouden van Sri Lankanen, wat Marlijn best aardig doet. Maar of de opdracht geld oplevert, wordt bepaald door de keuze op het eind: hoeveel namen waren er goed? Marlijn stemt voor de foute optie: 30 tot 50 namen goed. Dag 1000 euro!
   
 5. In de vijfde aflevering geven Marlijn en Carolina een rondleiding aan de andere kandidaten. Zonder dat de rest het merkt, moeten ze ondertussen een opdracht uitvoeren: geld of jokers pakken uit de bakjes op de route. Marlijn maakt meteen de beslissing: jokers. Zo wordt er wéér geen geld verdiend.
   
 6. In aflevering 6 helpt Marlijn haar maatje Rik met zijn geheime opdracht om 750 euro uit de pot te halen. Ze laat het geld achter op de ontbijttafel als de rest al weg is.
   
 7. Bij de treinopdracht in aflevering 7 komt Marlijn met een aantal verkeerde antwoorden. Ze roept dat er 44 plaatsen voor monniken zijn en dat een tweedeklas ticket van Haputale naar Ambewela 120 roepie kost. De groep luistert niet naar haar, maar ze zorgt zo wel voor verwarring.
   
 8. Aflevering 8 begint met geld plukken in het theeveld. Als Chris de briefjes aan het tellen is tot 1851 euro en zich daarop wil concentreren, leidt Marlijn hem af door getallen te blijven noemen. Ze schiet in de lach: vindt ze het als Mol zo leuk dat de opdracht mislukt?
   
 9. In de finale merkt Marlijn niet dat ze een zin teveel heeft na het schreeuwen op de markt. Haar brief is dus niet goed, terwijl het zó makkelijk is om de zinnen even na te tellen.
   
 10. Een geheime aanwijzing: bij de test in aflevering 7 kiest Marlijn bij de vraag Wanneer speechte de Mol in de tempel? voor het antwoord Als tweede. Maar wie speechte er als tweede? Marlijn zelf!
   
 11. Als Rik in aflevering 8 vraagt op welke hotelkamer de Mol, zegt Marlijn eerst '202'. Dat is de kamer van Rik en Marlijn! Geeft Marlijn hier dus een gewaagde aanwijzing?
   

Waarom Marlijn niet de Mol is

Toch blijven er vragen bij de optie 'Marlijn is de Mol'. Waarom is ze dan zo goed bezig bij de beeldschermenopdracht in aflevering 1? Waarom doet ze zo haar best om het woord 'Bentota' door te seinen aan Rik en Chris? Waarom pakt ze 500 euro uit het bakje bij de tempel én bij de ronde tafel in aflevering 9, terwijl ze beide keren makkelijk voor jokers kan gaan?

Marlijn zou als ze de Mol is bewijzen dat ze een topactrice is. Niemand heeft haar dan doorgehad, zelfs haar bondgenoot Rik niet. Een Mol die helemaal niet ontdekt is - dat is nog nooit gebeurd in de vorige 14 series.

Lees ook: 11 redenen waarom Rik van de Westelaken de Mol is.

Lees ook: 22 redenen waarom Margriet van der Linden de Mol is.

Lees ook: Wie is de Mol, wie de winnaar, wie de verliezer? Alle mogelijkheden voor de ontknoping op een rijtje.

 

Reageren