Wie Is De Mol: 11 redenen waarom Rik de Mol is

Deze week wordt eindelijk de Mol onthuld. In de aanloop naar de laatste aflevering zet Televizier molacties en hints op een rijtje. Vandaag: Rik van de Westelaken.

Rik van de Westelaken wordt onder de kijkers het meest verdacht van alle Wie Is De Mol-finalisten: maar liefst 54 procent van de app-gebruikers vult de nieuwslezer als bedrieger in. Rik heeft dan ook heel wat verdachte acties op zijn naam staan.

Waarom Rik de Mol is

 1. Al in aflevering 1 gedraagt Rik zich vreemd: in de opdracht met de beeldschermen weet hij als ervaren Journaal-presentator niet eens hoe de camera's werken.
   
 2. In aflevering 2 klooit hij met de schilderijen in de Art Gallery en heeft hij verdacht veel moeite met het slepen van de kar, wat voor de nodige vertraging zorgt.
   
 3. De derde aflevering toont misschien wel Riks grootste molactie: nadat Chris en Rik vanuit het vliegtuig zien dat de andere kandidaten het woord 'Bentota' hebben gevormd op het strand, vliegen ze naar Bentota en ligt het geld voor het oprapen. Als ze het vliegtuig uitstappen, hangt de envelop recht voor hun neus. Toch weet het duo het te presteren om daar straal voorbij te lopen.
   
 4. In de laatste opdracht van aflevering 4, waarin de kandidaten heel veel namen moesten onthouden, lijkt Rik (samen met Viktor) het voortouw te nemen om voor de optie '30 tot 50 namen goed' te gaan. Dat is fout, waardoor er niets in de pot komt.
   
 5. Bij het pakketjes bezorgen in aflevering 5 leveren Rik en Margriet geen enkel pakketje af bij Geldrop, waar de opdracht uiteindelijk om gaat.
   
 6. Rik haalt in de zesde aflevering als penningmeester 750 euro uit de pot in ruil voor jokers.
   
 7. En in aflevering 7 is het weer raak: Rik pikt opnieuw 750 euro, nu voor 2/3 kans op een groepsvrijstelling. Sneaky als hij is, vertelt hij de groep dat dit 1500 euro kostte, waarmee meteen die andere verdwenen 750 euro is verklaard.
   
 8. Op het parcours met fototoestellen in aflevering 8 faalt Rik compleet: hij levert maar één envelop in, daar zit niet eens geld in en hij laat zich ook nog fotograferen!
   
 9. In de finale is Rik deels verantwoordelijk voor het mislukken van de marktopdracht: hij staat in het midden en moet alle zinnen doorgeven, maar vergeet bijvoorbeeld Marlijns zin "Je was op mijn verzoek in no time penningmeester" naar Margriet te schreeuwen.
   
 10. Rik geeft aan de lopende band jokers weg. Heeft hij ze zelf niet nodig, omdat hij toch wel doorgaat als Mol?
   
 11. Geheime hints! In aflevering 2 is in de bioscoop een reclame van het botermerk Anchor te zien. Later komt het anker nog vaker terug, ook op een t-shirt van Rik. Is de Mol een nieuwsanchor?
   

Waarom Rik niet de Mol is

Er zijn ook genoeg redenen waarom Rik juist niet de Mol is. Hij waarschuwt Marlijn voor een boobytrap bij het lasergamen, hij wil na de rondleiding van Marlijn en Carolina voor geld gaan en niet voor jokers wegspelen, hij verzamelt veel goede kokers op het strand en levert een groot aandeel bij het logo's spotten ('we moeten zoeken naar PV!').

Zou de altijd zo betrouwbare nieuwslezer de boel toch hebben bedrogen? We zien het donderdagavond.

Lees ook: 11 redenen waarom Marlijn Weerdenburg de Mol is.

Lees ook: 22 redenen waarom Margriet van der Linden de Mol is.

Lees ook: Wie is de Mol, wie de winnaar, wie de verliezer? Alle mogelijkheden voor de ontknoping op een rijtje.

Reageren