Wie is de Mol? 2017 - #05: Stond Thomas als Mol afgebeeld op een poster?

4 februari 2017 23:51 | amusement | Door Televizier

© Michel Schnater / Avrotros (bewerkt door Televizier.nl)

Zat er een geheime hint verstopt in het landschap met al die rodeo-posters? Ook na aflevering 5 neemt Televizier de Wie is de Mol?-kandidaten onder de loep in deze thermometer.

Na een heftige veiling waarbij bijna al het geld uit de pot is getrokken, lijkt de rust wedergekeerd in Wie is de Mol?. In aflevering 5 maakten de kandidaten een huifkartocht langs de Oregon Trail. Een prachtige route, leuke interactie tussen de deelnemers... Maar er waren weinig molacties te bespeuren.

Bij de eerste opdracht bijvoorbeeld, schieten op schietschijven, was honderd euro te verdienen per schot in de roos, maar we kregen niet te zien wie raak schoot en wie niet. Wat moeten we hier nou mee? Wij zetten voor je op een rijtje wat je wél uit deze aflevering kunt concluderen.

In onze eigen Wie is de Mol?-thermometer bespreken we iedere week welke deelnemers potentiële Mollen zijn, wie we stiekem verder nog in de gaten houden (trust nobody) en wie we beschouwen als onschuldige kandidaten.

 

Is Diederik de Mol?

Afbeelding

Hoewel veel kandidaten Diederik lijken te verdenken, daalt hij op onze thermometer. Hij doet gewoon té veel goed. Tijdens de opdracht met de rodeo-posters legt Diederik als spelleider via de portofoon aan de overige spelers uit welke tien afbeeldingen ze moeten vinden tussen de 130 posters. Een lastige klus, maar hij doet het uitstekend. “Diederik omschrijft de posters superhelder”, aldus Jeroen. “Als een radioverslaggever die een plaatje voor zich ziet en dat perfect weet over te brengen.”

Bij de tien posters die Diederik omschrijft, treffen de kandidaten enveloppen met puzzelstukken. Daarmee kunnen ze een nieuwe afbeelding vormen, die Diederik dan weer moet zoeken tussen de 130 posters in het veld. De omschrijving via de portofoon: “Een roestbruine achtergrond met twee cowboylaarzen.” Binnen de twee minuten weet Diederik de juiste poster te vinden, waar 2000 euro bij hangt. Voor de Mol zou het in deze positie een makkie zijn geweest om het geld ‘per ongeluk’ mis te lopen.

 

Is Imanuelle de Mol?

Afbeelding

Als we ervanuit gaan dat Diederik niet de Mol is, is het best opvallend dat Imanuelle in het spel blijft. Tegen haar nieuwe bondgenoot Jochem zegt ze namelijk dat ze bij de vorige test op Diederik heeft gestemd. Niet zomaar een paar vragen, nee, ze is glashelder: “Ik ben kamikaze op Diederik gegaan.” En dan te bedenken dat Jeroen er deze week uitvliegt terwijl Diederik zijn hoofdverdachte was! Zou Imanuelle dan toch...?

Aan de andere kant moeten we niet vergeten hoe weinig verdachte dingen Imanuelle tot nu toe heeft gedaan. Bij de vuurwerkshow in aflevering 3 zorgde ze voor 2500 euro in de pot en ook op de kermis de week daarvoor was ze ratatatata-razend fanatiek. Gewoon een kandidaat? Of was dit toch omdat ze al wist dat de pot in aflevering 4 leeg zou worden getrokken bij de jokerveiling?

 

Is Jochem de Mol?

Afbeelding

Als je in deze aflevering één echte molactie moet aanwijzen, is het toch wel die van Jochem tijdens de poster-opdracht. Via de portofoon krijgt hij van Diederik een onwijs duidelijke omschrijving van de poster die hij moet zoeken: donkerrood, een ondergaande zon, een bokkende stier… Maar Jochem lijkt zelf wel een bokkende stier, want met de poster overduidelijk in zicht geeft hij de zoektocht op.

Zoals wel vaker in deze serie is het geklungel van Jochem eigenlijk té opvallend. Als kandidaat kan Jochem natuurlijk bewust lopen zieken, in de hoop dat zijn medespelers hem gaan verdenken en uit het spel vliegen, zodat hij zelf moeiteloos naar de finale sluipt. Maar misschien kiest de Mol dit jaar wel voor deze too-obvious-tactiek, zodat iedereen denkt: dat is maar een kandidaat die aan het nep-mollen is.

 

Is Sanne de Mol?

Afbeelding

Over Sanne zijn we niet veel wijzer geworden in deze aflevering. Alhoewel… Een opvallend moment waarin de Mol zich zou kunnen manifesteren, is de keuze voor een spelleider in de poster-opdracht. Degene die via de portofoon alle afbeeldingen omschrijft die de kandidaten moeten opspeuren, kan de uitkomst van het spel het best beïnvloeden. De Mol zou hier dus graag staan. Hoewel Sanne naar voren wordt geschoven door de groep, nomineert ze zelf Diederik, waarna hij er met de invloedrijke positie vandoor gaat.

 

Is Thomas de Mol?

Afbeelding

Wil de Mol letterlijk zijn stempel drukken op deze aflevering? Tijdens de huifkartocht worden er zes envelopjes bezorgd. Voor iedere kandidaat één. Zo krijgen vier kandidaten de aanwijzing om langs de Oregon Trail naar jokers te speuren. Alleen Jochem en Thomas mogen zelf jokers maken door schijfjes hout te brandmerken met het Mol-logo. Degene die de stempels zet, is Thomas.

Als dit een hint is, zou de Mol koste wat kost envelop 2 of 4 moeten krijgen, want daarin zit de opdracht om zelf jokers te fabriceren. En hé, wie deelde de enveloppen uit en hield zelf envelop 2 achter? Wie had hier, zoals de titel van de aflevering al hintte, de teugels in handen? Juist, Thomas!

En dan de poster-opdracht. Thomas is hier niet op iets verdachts te betrappen, maar ook in dit spel zou een hint verstopt kunnen zitten. Hoe mooi zou het zijn als de Mol gewoon te zien was op een van de 130 posters?

 

Potentiële Mollen

Nu Jeroen naar huis is, kruipt Jochem naar boven in ons verdachtenlijstje. Maar het is vast al duidelijk: Thomas staat nog steeds op de eerste plaats. Na een ietwat voorzichtig begin lijkt de Mol steeds duidelijker zijn stempel op het spel te drukken. 

 

Lees ook:
Onze Wie is de Mol?-thermometer bij aflevering 4 

Meer over