Wie is de Mol? 2018 - #03: Simone geeft paraglidend steeds foute antwoorden door

20 januari 2018 23:50 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS/Michel Schnater (bewerkt door Televizier.nl)

Van autoracend door een dorpje vol schapen op de weg tot paraglidend in het Kaukasusgebergte: overal kan de Mol opduiken. Televizier neemt de Wie is de Mol?-kandidaten ook na aflevering 3 onder de loep via de thermometer.

Dat was hem, de eerste échte executie. Na een rood scherm op een hotelkamer voor Ron en helemaal geen rood scherm vanwege Jean-Marcs vrijwillige vertrek was het nu eindelijk tijd voor een ontknoping met een complete, gespannen groep. En zo eindigde het Mol-avontuur voor Bella.

In onze Wie is de Mol?-thermometer zetten we de overgebleven zeven deelnemers op een rijtje. Welke deelnemers zijn potentiële Mollen, wie houden we verder nog in de gaten (trust nobody) en wie beschouwen we als onschuldige kandidaten?

 

Is Emilio de Mol?

Afbeelding

Emilio vergeet de timer aan te zetten in de auto-opdracht, waardoor hij en Loes niet precies weten wanneer ze terug kunnen naar de finish. Tja. Aan de andere kant leidt de cabaretier wel goed de weg en geeft hij meermaals stuurtips aan Loes én via de portofoon aan anderen. In de tweede opdracht, ‘kwestie van vertrouwen’, weet Emilio precies wat er in de vier bakjes op zijn route ligt. Terwijl het spelletje draait om onderling vertrouwen wil hij niks vertellen over de inhoud, alleen dat Bella en Loes moeten kiezen voor bakje 1 en 3. Dat blijken de +250 euro en -500 euro. Héél vreemd.

 

Is Jan de Mol?

Afbeelding

“Jan ging heel snel van start, alsof we meededen aan een autorace!” In de eerste opdracht van deze week bestuurt Jan de wagen met de verdubbelaar: als hij daarmee een kwartier uit de klauwen van de vijandige rode auto’s blijft, verdubbelt het geldbedrag dat de groep verdient. Jan blijkt net als in eerdere afleveringen uiterst fanatiek en sjeest keihard door het Georgische dorpje. Als de motor hapert, gaat hij de auto snel duwen om op tijd bij de finish te komen. Zeer onverdacht. En in de Molcast-opdracht geeft Jan ook al keurig de antwoorden door op vragen die Olcay hem stelt.

 

Is Loes de Mol?

Afbeelding

Loes laat zich in de auto-opdracht volledig leiden door haar bijrijder Emilio. Als Mol zou je toch zelf wel iets meer invloed willen hebben op de route? Ze laat weliswaar de motor afslaan, maar krijgt de auto toch weer snel genoeg aan de praat. Niet zo mollerig dus allemaal. Maar in de kwestie-van-vertrouwen-opdracht is Loes juist wel heel verdacht bezig. Ze verzekert Emilio en Ruben dat ze in haar eerste bakje +500 euro zullen vinden. De mannen luisteren keurig, maar krijgen daardoor -500 euro in handen. Loes toch!

 

Is Olcay de Mol?

Afbeelding

Wat een heerlijke in-your-face-Mol zou Olcay zijn. Ze liegt keihard in de kwestie-van-vertrouwen-opdracht: +500 euro zou er in haar eerste bakje liggen, maar net als bij Loes blijkt dat -500 euro te zijn. Zelf vist Olcay zonder aanwijzingen opeens de zwarte vrijstelling op. Misschien omdat ze als Mol wist waar die lag? En waarom geeft ze dit machtige wapen opeens weg aan Stine?!

Ook in de auto-opdracht is Olcay zeer verdacht. Ze dwingt een plekje af in de wagen die 750 euro waard is: het hoogste en dus belangrijkste bedrag, de perfecte positie voor de Mol. Ze lijkt haar uiterste best te doen achter het stuur, om vervolgens in de laatste seconden alsnog ingesloten te worden door twee rode auto’s. Dag mooi geldbedrag!

 

Is Ruben de Mol?

Afbeelding

Waar Olcay rondreed voor 750 euro, zat Ruben in een auto die maar 50 euro op kon leveren. Niet bepaald een invloedrijke rol. Ruben wordt weliswaar gepakt en houdt daarmee geld uit de pot, maar dit is een klein bedrag én hij zorgt er hiermee voor dat twee van de drie vijandige rode auto’s een tijdje niet op de belangrijke bedragen kunnen jagen.

 

Is Simone de Mol?

Afbeelding

Bella was na twee vreemde exits de eerste ‘normale’ afvaller van dit seizoen. En raad eens met wie Bella een bondje had? Simone! Ook in deze aflevering stapelt de Journaal-ster weer fout op fout. Het lukt haar nauwelijks om achteruit te rijden met haar 200-euro-auto, ze wil ‘gewoon gezellig door de schapen heen’ rijden, ze bezorgt Ellie Lust een hartverzakking met haar portofoongebruik en ze geeft foute informatie door tijdens het paragliden: Armenië ligt niet ten oosten van Georgië, Simone! En terwijl Loes net zegt dat orjani witte wijn is, roept Simone opeens dat het water is?!

 

Is Stine de Mol?

Afbeelding

“Waarom zijn gasten zeer welkom in Georgië?” Tig keer herhaalt Stine deze vraag in de Molcast-opdracht, zonder te weten wat haar gesprekspartner Simone op de Molcast al heeft gehoord. Als Simone eindelijk wat info gaat doorgeven, blijft Stine hameren op de categorie kunst en cultuur, terwijl overduidelijk is dat Simone nu luistert naar sportinfo. In de kwestie-van-vertrouwen-opdracht moet Stine een wilde gok doen uit acht bakjes en pakt ze ‘toevallig’ -500 euro.

 

Lees ook:
Onze Wie is de Mol?-thermometer bij aflevering 2

Meer over