Wie is de Mol? 2018 - #05: Stine kiepert geld weg met haar lege envelop

Wie was er aan het mollen bij de stoelendans met auto's? Televizier neemt de Wie is de Mol?-kandidaten ook na aflevering 5 onder de loep via de thermometer.

Wat jammer dat Loes naar huis moest hè? Niet alleen omdat ze zo'n leuke kandidaat was, maar ook omdat we niemand van ons verdachtenlijstje kunnen halen. We konden Loes al definitief doorstrepen als Mol: op het nippertje viste ze in het chaotische circus 500 euro uit een ballon en even later racete ze in haar eentje 1000 euro bij elkaar voor de pot.

Onze topverdachten blijven dus nog in het spel. In de Wie is de Mol?-thermometer zetten we de overgebleven deelnemers op een rijtje. Wie zijn potentiële Mollen, wie houden we verder nog in de gaten (trust nobody) en wie beschouwen we als onschuldige kandidaten?

 

Is Jan de Mol?

Afbeelding

We kennen Jan inmiddels als een razend fanatieke kandidaat en ook deze week stelt hij niet teleur. In de circusopdracht bouwen de kandidaten kaartenhuizen: daar is Jan overduidelijk het beste in. Intussen komen er allerlei spelletjes tussendoor waarmee ook geld te verdienen is. Bij ‘balletje-balletje’ loodsen Jan en Ruben de knikker behendig door het doolhof heen zonder die in een gat te laten vallen – dat betekent 250 euro voor de pot. Daar zou een Mol écht wel een stokje voor steken. Eén subtiele verkeerde beweging is genoeg.

 

Is Olcay de Mol?

Afbeelding

Hoewel Olcay in deze aflevering het penningmeesterschap verliest aan Ruben, heeft de groep overduidelijk vertrouwen in deze kordate kandidate. Ze had vier afleveringen lang de pot met geld in handen (‘ik was tot dusver een hele talentvolle en super-georganiseerde penningmeester’, aldus La Gulsen zelf). Deze week krijgt Olcay bij de auto-opdracht het grootste bedrag toevertrouwd: ze mag 1000 euro naar de finish proberen te brengen. Dit lukt niet, ook al moedigt ze haar chauffeurs aan om ‘als Speedy Gonzalez’ door het verkeer te sjezen.

 

Is Ruben de Mol?

Afbeelding

Het lijkt op het eerste gezicht verdacht: Ruben wil opeens het penningmeesterschap van Olcay overnemen en precies bij de opdracht daarna neemt Art de penningmeester apart voor een bijzondere taak. Wist Ruben dat dit eraan zat te komen en is hij dus de Mol? Dat lijkt toch zeer onwaarschijnlijk: als verdeler van het geld over de kandidaten staat Ruben bij de auto-opdracht verder helemaal buiten het spel, terwijl de Mol veel liever meedoet aan deze ‘stoelendans’. Dan heb je veel meer invloed op het resultaat.

 

Is Simone de Mol?

Afbeelding

Tja, Simone vindt in het circus 50 euro op stoel nummer 1. Maar zo’n klein bedrag pleit haar niet echt overtuigend vrij, want verder is Simone toch nog uiterst mollerig bezig. Bij de woordzoeker-opdracht streept ze sommige woorden niet helemaal goed door, wat het extra lastig maakt om uiteindelijk de eindoplossing te vinden met de resterende letters. Verder roept ze als eerste dat de groep ‘Tbilisi’ nog moet vinden, terwijl later blijkt dat dit woord helemaal niet in de opdracht staat. Als Olcay dat heeft gecheckt, stelt Simone meteen dat ze dan helemaal klaar zijn. Terwijl er wél nog andere woorden ontbreken... Zo wordt de eindoplossing wel heel lastig.

 

Is Stine de Mol?

Afbeelding

In de auto-opdracht geeft Ruben iedere medekandidaat een envelop met de inzet waarvoor hij of zij speelt. Stine krijgt een envelop met niets. We herhalen: NIETS. Via het stoelendans-principe valt er elke ronde een auto af, zodat één auto de finish haalt. Rijd dan meteen een doodlopende weg in met je waardeloze envelop, zou je zeggen. Maar wat flikt Stine? Ze doet opeens haar uiterste best en kiepert iemand als Olcay (die 1000 euro op zak heeft) uit het spel! Omdat ze niet wilde dat er jokers in het spel kwamen, beweert Stine. Maar hé, ze heeft toch nog een zwarte vrijstelling om die jokers onschadelijk te maken?

Dan nog een joekel van een hint: in de woordzoeker lijkt de aanwijzing ‘Stine is de Mol’ verstopt te zitten. En dan blijkt de oplossing ook nog eens ‘Streepte de Mol de Mol weg?’. Weet je wie het woord Mol én haar eigen naam doorstreepte? Juist: dat was Stine.

 

Lees ook:
Onze Wie is de Mol?-thermometer bij aflevering 4

Meer over:

Reageren