Wie is de Mol? 2018 - #07: Gooit Simone stiekem pakketjes uit de trein?

Een trein tot de nok toe vol met postpakketjes, die van de ene naar de andere coupé moeten - dat is de perfecte gelegenheid om te mollen. Ook na aflevering 7 neemt Televizier de Wie is de Mol?-kandidaten weer onder de loep via de thermometer.

Bam. Een rood scherm voor Stine. Een rood scherm voor een van onze topverdachten. Zelfs in deze aflevering was de filosofe nog mollerig bezig. Waarom kon ze een vrij simpele rekensom niet voltooien? Waarom duikt ze weg voor de groepsfoto waar iedereen op moet staan om geld te verdienen? En wat – ik herhaal: wát – was opeens die mediteerscène? Het maakt allemaal niet meer uit: Stine is niet de Mol.

Shocking – maar het maakt de vraag wie dan wél de Mol is een stuk makkelijker. Er is nu nog maar één iemand over bij wie onze thermometer op hol slaat. Hieronder zetten we de vier resterende deelnemers op een rijtje. Wie is die potentiële Mol, wie houden we stiekem nog een heel klein beetje in de gaten (trust nobody) en wie beschouwen we als onschuldige kandidaten?

 

Is Jan de Mol?

Afbeelding

Jan is altijd de eerste met ideeën hoe de groep een opdracht moet uitvoeren. In de verlaten fabriekshal zegt hij meteen dat er één kandidaat in de controlroom moet blijven om de rest aan te sturen. Een heel goed plan. Op de brug bepaalt Jan dat er drie ‘ververs’ en twee ‘wervers’ moeten zijn om de relingen helemaal wit geverfd te krijgen. Samen met Olcay weet hij ontzettend veel mensen te enthousiasmeren om mee te doen. Oké, oké, wodka aanbieden en zelf ook opdrinken tijdens de opdracht is misschien niet het meest doeltreffend, maar uiteindelijk slaagt de groep helemaal: 1250 euro voor de pot!

 

Is Olcay de Mol?

Afbeelding

“Ik kan heel goed de lakens uitdelen”, straalt Olcay. En ja hoor, zij staat natuurlijk in de controlroom bij de eerste opdracht. Alle kandidaten hebben een klok die van 3 minuten naar beneden tikt. Olcay stuurt iedereen aan en geeft door als de anderen hun klok moeten herstarten omdat die bijna op 0 seconden is. En ook al rent ze af en toe wat chaotisch door het gebouw, Olcay voert haar taak als controller perfect uit.

 

Is Ruben de Mol?

Afbeelding

“Moet je eens kijken wat voor troep het in mijn wagon is?” krijst Olcay tegen Ruben. In de treinopdracht moet Ruben de groene dozen uit Olcay’s wagon doorgeven aan Simone – maar hij maakt daar inderdaad een zooitje van. Aan de andere kant bezorgt Ruben wel rode pakketjes juist en corrigeert hij fouten van anderen. Lastig! Ook in de eerste opdracht kun je twee kanten op redeneren: Ruben gaat de mist in bij de rekensom, maar hij verbindt wel mooi alle verlengsnoeren en weet heel snel de ruimte voor de groepsfoto te vinden.

 

Is Simone de Mol?

Afbeelding

“We nailed it!” Simone weet het zeker na de treinopdracht: alle blauwe pakketjes liggen in de blauwe coupé, alle gele in de gele coupé en alle groene in de groene coupé. Maar hé, bij het verlossende woord van Art blijken er toch twee dozen verkeerd te liggen. Waar zou dat nou zijn gebeurd? Simone had aan het uiteinde van de trein een gunstige coupé om te mollen, en in de montage was ze tijdens de hele opdracht bar weinig te zien. Gooide ze buiten ieders blikveld vrolijk wat pakketjes uit de trein?

Wat we wel van Simone konden zien, vertelt niet veel goeds: uit haar groene coupé weten Stine en Ruben bij controle nog meerdere verkeerde kleuren pakketjes te vissen. Van een rood pakketje, dat de kandidaten op een station moeten bezorgen, beweert Simone dat het voor het eindstation bedoeld is, maar op het label is toch duidelijk Daba te zien – het eerste station dat de trein passeert.

 

Lees ook:
Onze Wie is de Mol?-thermometer bij aflevering 6

Meer over:

Reageren