Wie is de Mol? 2018 - #08: Waarom faalt muzikant Ruben bij muzikale opdrachten?

Een rood scherm voor onze topverdachte - wat gebeurt hier?! In shock neemt Televizier de Wie is de Mol?-finalisten toch maar onder de loep via de thermometer.

Onze thermometer is kapot. Wekenlang bleven we bij twee potentiële Mollen: Simone en Stine, Simone en Stine, Simone en Stine. Dus toen in de vorige aflevering Stine naar huis moest, wisten we het zeker: Simone, die keurige NOS-presentator, liegt gewoon de boel bij elkaar. Een vermeende hint in de groepsfoto’s bevestigde deze tunnelvisie alleen maar.

“Er is nu nog maar één iemand over bij wie onze thermometer op hol slaat”, schreven we vorige week zelfverzekerd. Maar Simone kreeg toch echt een rood scherm. Een nieuwe poging dus met de drie finalisten. Wie van hen is de potentiële Mol en wie beschouwen we als onschuldige kandidaten?

 

Is Jan de Mol?

Afbeelding

Even lijkt het bootje van de kandidaten een blauwe koker mis te lopen – maar dan ken je Jan nog niet: met een snoekduik weet hij alsnog het geld weg te grissen. Bij deze raft-opdracht moeten de kandidaten boven de rivier de juiste kokers van lijnen halen. Jan pakt er twee, zeer waarschijnlijk eentje met mingeld en eentje met plusgeld. Dit levert netto 450 euro op – dat zou een Mol toch niet binnen willen hengelen?

In de ‘geluids mix’-opdracht (wat betekenen toch die onjuiste spaties?) staan zeven Georgische koortjes te zingen. De kandidaten moeten ontdekken welke groepen dezelfde nummers ten gehore brengen. Jan lijkt als eerste de link te leggen tussen koor 1 en 4 en tussen 2 en 6. De juiste matches, dus weer 500 euro in de pot. En dan moet de car-aoke-opdracht nog komen.

 

Is Olcay de Mol?

Afbeelding

“Art, waar is m’n wetsuit?” Hoewel Olcay compleet geen zin heeft in de car-aoke-opdracht en liever in de rivier zou duiken, blijkt ze een meesterlijke uitbeelder van hits. Hello, Happy, Bloed Zweet en Tranen... Alle nummers die Olcay aan Jan moet doorseinen, komen duidelijk aan. Haar huzarenstukje is Thriller, waarbij Olcay klassieke Michael Jackson-moves maakt in de auto, ‘waardoor haar derrière in beeld verschijnt’, aldus Jan. Ongeveer al het geld dat de groep in deze opdracht verdient, is aan Olcay en Jan toe te schrijven.

Ook in de opdracht met de Georgische koorzang zorgt Olcay voor goede matches. Ze koppelt als eerste nummer 3 aan nummer 7, wat later een schot in de roos blijkt. Dat ze in de raft-opdracht twee verkeerde kokers pakt (blauw én oranje in plaats van geel bij de Russische vlag), en dus mingeld, nemen we even voor lief. Olcay kán de Mol gewoon niet zijn. (Toch?)

 

Is Ruben de Mol?

Afbeelding

Alle andere kandidaten denken dat Ruben de Mol is. Het is natuurlijk wel vaker zo dat al vóór de finale iedereen de juiste saboteur op het spoor is, maar het is lang geleden dat zo’n extreme gelijkgezindheid ook zó duidelijk in beeld was. Zou de montage dit wel verklappen als Ruben echt de Mol is?

Toch moet het Ruben haast wel zijn. ‘Als een soort Kate Winslet in Titanic’ sleept hij zijn handen langs de voorruit in de car-aoke-opdracht, maar Simones aandacht krijgt hij er niet mee. Waarom toetert hij niet gewoon even? Als Simone hem eenmaal in beeld heeft, zien we Ruben jammerlijk falen. Hij beeldt alles nogal vaag uit. No woman no cry, Op een onbewoond eiland en Stop in the name of love – niks komt aan bij Simone. Zelfs het Wilhelmus mislukt.

Ook in de andere muzikale opdracht is Ruben – als muzikant – vreemd genoeg de zwakste schakel. Hij is erg afwachtend bij het matchen van de Georgische samenzang. Als Simone (terecht) koortje 1 aan 4 koppelt, probeert hij dat idee eerst weg te wuiven. Ook de andere matches komen niet vanuit Ruben. En bij de raft-opdracht weet hij geen enkele koker te pakken.

 

Lees ook:
Onze Wie is de Mol?-thermometer bij aflevering 7

Reageren