Erics Molboekje #1

Wie is de Mol 2019: Ga toch fietsen!

5 januari 2019 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

Het negentiende seizoen van Wie is de Mol is eindelijk weer losgebarsten. Op Televizier.nl laat ik -Eric de Munck, entertainmentdeskundige én trouwe Molloot - jullie elke week meekijken in mijn Molboekje.

Bekijk ook mijn video met de drie meest opvallende hints van de eerste aflevering!

Brug te ver

Sommige kandidaten denken dat ze deze reeks WIDM rustig kunnen beginnen, maar helaas: ze komen van een koude kermis thuis. De strijd begint direct als Rik mededeelt dat er vijftien kisten aan een grote brug bungelen. Aan de groep de eer om er binnen twintig minuten zoveel mogelijk uit het water te vissen. Niet voor niets: voor elke kandidaat zit er namelijk één vrijstelling in een kist. Dat mislukt jammerlijk: de uiteindelijk zeven van de vijftien opgeviste kisten valt toch mislukt te noemen. En dan druk ik me nog zacht uit. Direct hoog op mijn verdachtenlijstje staan Merel Westrik en Evi Hanssen die met onnozel geklungel aan het touw een kist lieten wegdrijven.


Gekist

Nadat nieuwbakken presentator Rik van de Westelaken de groep uitlegt dat ze de inhoud van de kisten pas tijdens de executie te horen krijgen en dan pas weten of ze een vrijstelling binnen hebben gesleept, heeft hij nog een andere mededeling. Voor het prijskaartje van 2500 euro voor de pot worden de vier gevonden vrijstellingen in de kisten weer eigendom van Rik en moet iemand zeker het kandidatenveld verlaten.Beginnersbondje

Al na de eerste opdracht worden ook de eerste bondjes gesmeed. Of nou ja, Rick Paul van Mulligen wil graag met Nielson, maar die loopt daar allerminst warm voor. En ook Merel Westrik en Jamie Trenité bekokstoven het één en ander met elkaar.


Dancing with the Stars

"Das echt een cadeautje", aldus een enthousiaste Evi Hanssen, die mijn verdenking uit de eerste opdracht toch weer wat doet verzachten. Dat zegt ze nadat de groep toch mooi de maximale 1000 euro voor de pot heeft binnengesleept na de zogenaamde Salsa-opdracht. Na een portie dansen op een plein, herkennen de kandidaten állemaal hun danspartner weer. Een klus die -blijkt achteraf- behoorlijk makkelijk te klaren is.Ga toch fietsen

De term 'ga toch fietsen' krijgt tijdens de derde opdracht in de première-aflevering van Wie is de Mol een nieuwe betekenis. De groep sleept maar 300 euro binnen. Na een half uur vol chaos vol onduidelijkheden en willekeurig als kippen zonder kop rondfietsen in Colombia. De kandidaten moeten op bepaalde momenten en precieze plekken een envelop pakken, maar dat lijkt bijna niemand te lukken. Aan Evelien de Bruijn de schone taak om de opdracht in goede banen te leiden. Dat mislukt totaal en haar woede achteraf werkt voor mij alleen maar argwaan op.


Buitenbeentje

Evi en Sarah maken zich tijdens de fiets-opdracht ook behoorlijk verdacht door zogenaamd de anderen niet te verstaan en de opdracht niet correct uit te voeren. Daardoor stijgt ook Evi toch weer op mijn verdachtenlijst. Ook als enige Vlaming tussen de Nederlanders is ze een buitenbeentje, net als De Mol. Maar ja, dat is misschien dan ook weer te voor de hand liggend.Vrijstellingen

Sinan, Merel en Nielson kiezen voor het teruggeven van de vrijstelling in ruil voor 2500 euro (waardoor ik dan meteen weer denk dat één van die drie De Mol zou kunnen zijn), maar dat is uiteindelijk niet de meerderheid. En dus worden de vier vrijstellingen die tijdens de eerste opdracht verdient zijn, ingezet tijdens de executie. Evelien, Merel, Nikkie en Evi blijken in het bezit van vrijstellingen te zijn en krijgen niet hun scherm te zien.De overige zes kandidaten krijgen allemaal een groen scherm en dus begint aflevering twee volgende week ook weer met tien kandidaten.

Meest verdacht na aflevering één: Merel, Nielson en Evi.
Middelmatig verdacht: Sinan, Sarah en Evelien.
Niet op mijn verdachtenlijstje voorlopig: Robèrt, Nikkie, Jamie & Rick Paul.

Meer over