Erics Molboekje #2

Wie is de Mol 2019: Salut

12 januari 2019 21:35 | amusement | Door Eric De Munck

Het negentiende seizoen van Wie is de Mol is in volle gang. Op Televizier.nl laat ik -Eric de Munck, entertainmentdeskundige én trouwe Molloot - jullie elke week meekijken in mijn Molboekje.
Na een tikkeltje ontevreden gevoel na de eerste aflevering doordat er niemand afgevallen is, start ik vol goede moed aan de tweede van dit seizoen. Omdat ik niet héél erg van het spreiden ben, zet ik de volle 200 punten in de Wie is de Mol-app op Merel. De dood of de gladiolen zeg maar.


Goochelen

Mijn voorlopig Mol Merel maakt zich tijdens de eerste opdracht al direct verdacht door te goochelen met cijfers. De groep kandidaten moet een aantal vragen beantwoorden waar getallen uitkomen om een code te kraken. Bijvoorbeeld hoeveel huisdieren iedereen samen heeft. Terwijl Merel maar één huisdier heeft, steekt ze twee vingers op. Ook Nielson doet er álles aan om tijd te rekken in deze opdracht, waardoor hij zijn plekje op mijn verdachtenlijst nog heeft.


De hoogte in

Voor Nikkie en Rick Paul de eer om tijdens de eerste opdracht naar grote hoogten te stijgen. Ze moeten de overige kandidaten helpen om de goede antwoorden van bovenaf te fotograferen. Dat doen ze goed en hebben het overduidelijk naar hun zin, maar uiteindelijk zijn er maar twee antwoorden van de code goed. Waardoor er 'slechts' 300 euro aan de pot toegevoegd mag worden.


Gemopper

Sinan zit tijdens het diner te mopperen over de slordigheid van het spel. Binnen mum van tijd heeft hij de groep zover dat ze hem de leiding geven tijdens de volgende opdracht. Uiterst verdacht spreekt hij de woorden 'ik doe niets liever' uit... Omdat hij De Mol is misschien?


Belaseren

Onder luid geapplaudisseer wordt de tweede opdracht van deze aflevering ontvangen door de groep. Dat is logisch, het is namelijk de traditionele laseropdracht. Op het parcours liggen twee enveloppen per kandidaat. Sinan begint met zijn grote mond, maar valt af. Merel gaat als tweede en sleept geld voor de pot binnen. Dat lukt Robèrt, Evi en Rick Paul ook. De overige kandidaten komen met lege handen terug, waarbij Nielson zich behoorlijk verdacht gedraagt met zijn stuntelige acties als je het mij vraagt. Ook Sarah luistert totaal niet naar de aanwijzingen en neemt haar naambordje mee in plaats van geld, dus stijgt ze een behoorlijk aantal treden op mijn verdachtenlijst. Evi sleept het meeste geld binnen en verdwijnt daarom uit mijn verdachten top 3.


Jokeren

2500 euro had de groep met opdracht drie kunnen verdienen. In de praktijk ging er juist 250 euro van de pot áf. Alle kandidaten kregen in groepjes verschillende statements van de andere kandidaten te zien, maar ondertussen kwamen er ook een aantal boodschappen voorbij. Als een kandidaat opstond konden daar jokers of geld mee verdiend worden. Sinan, Merel en Robèrt kozen voor een joker. Nielson, Sarah en Jamie haalden geld binnen. Evi, Rick Paul, Evelien en Nikkie bleven tot het laatst zitten en kregen in plaats van een beloning, allemaal 250 euro in mindering.


Dubbele laag

Rik onthulde na de opdracht dat de jokers dit jaar een dubbele laag bevatten. Hij maakte duidelijk dat Merel, Sinan en Robèrt ervoor konden kiezen om hun joker open te breken en zodoende een vrijstelling binnen te slepen. Robèrt wilde daar niets van weten, maar Sinan maakte hem ten overstaan van de groep open en kreeg... niets. Merel pakte het slimmer aan en wilde nog even nadenken om vooral eventueel in privacy in actie te kunnen komen natuurlijk. Die openheid en gespeelde naïviteit van Sinan maakt hem wat mij betreft toch ook behoorlijk verdacht....


Exit

Maar liefst drie kandidaten hebben de test het minst goed gemaakt en dus telt de tijd. De kandidaat die van de drie slechtste het langst heeft nagedacht krijgt daarom een rood scherm te zien. Maar alleen Robèrt krijgt tijdens deze executie een groen scherm te zien, de tweede die aan beurt komt is Evi, die meteen rood op haar scherm ziet verschijnen. Zelf is ze vooral opgelucht. Ik probeer mijn ontsteltenis te verbergen, ze stond vorige week namelijk bovenaan mijn Mollenlijstje, hoewel ik haar deze week minder verdacht vond. Daarmee is de enige Vlaamse deelneemster verdwenen en ligt het spel weer volledig open.

Meest verdacht na aflevering twee:
Merel, Sinan en Sarah.
Middelmatig verdacht: Nielson, Rick Paul en Evelien.
Niet op mijn verdachtenlijstje voorlopig: Robèrt, Nikkie, & Jamie.


eric_blvd

Meer over