Wie is de Mol? 2022

De Mol 2022 in het vizier #3: Nietszeggend

1 februari 2022 23:19 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS still
De komende weken zijn we massaal in de ban van die ene vraag: Wie is de Mol van 2022? Iedere week proberen wij je aan de hand van de beste hints en aanwijzingen op weg te helpen om samen zo snel mogelijk het antwoord hierop te vinden. Welkom bij aflevering 3!

Pielen met een katapult, de eeuwenoude laserproef en een spel op basis van vertrouwen. De derde aflevering van Wie is de Mol? is weer voorbij en had deze week een iets minder verrassende afvaller dan vorige week. Welmoed Sijtsma bleek namelijk - zoals we in de eerste week al vermoeden - gewoon een fanatieke kandidaat. Maar genoeg gezegd over deze afvaller, tijd om terug te blikken op de meest verdachte acties uit aflevering drie.

Smartphone in de hand? Speel mee in de TVgids.nl poule!

Dit seizoen bespreken we in onze eigen rubriek 'Mol in het vizier' wekelijks welke kandidaten tijdens de huidige aflevering het meest opvielen als potentiële mollen, van wie we nog niet helemaal zeker zijn (#TrustNobody) en wie we (voor nu) beschouwen als onschuldige kandidaten.

Potentiële mollen

Fresia Cousiño Arias

She's back! Vorige week verloren we Fresia iets uit het oog, maar deze week prijkt ze gewoon weer bovenaan ons verdachtenlijstje. De regie legt namelijk niet zo de focus op haar (in tegenstelling tot Kim-Lian en Sahil) en toch heeft ze molacties genoeg.

Fresia lijkt namelijk in de eerste opdracht amper aanwezig, terwijl die toch door alle ballen op het lijf van deze ESPN-presentatrice geschreven zou moeten zijn. Dit in tegenstelling tot opdracht twee, waar ze als een kip zonder kop door het laserveld gaat. Had ze hier überhaupt een plan? Het lijkt er niet op, behalve de rode knop iets te vaak indrukken misschien, afgeschoten worden en vooral geen geld verdienen. Klinkt wat ons betreft als een typische Mol.

Sahil Amar Aïssa

Soms vraag je je af: welke strategie heeft de regie dit jaar? Willen ze - net als altijd - de Mol zo lang mogelijk buiten beeld houden of is de Mol een opvallende kandidaat? Als Sahil de Mol zou zijn, wat wij nog steeds niet uitsluiten, is dat laatste het geval. In elke opdracht is namelijk wel iets verdachts op hem aan te merken. Kijk maar naar aflevering twee.

Na afloop van 'Waar rook is, is vuur' vertelt Sahil de groep dat hij slechts €100 uit zijn kistje heeft gehaald. Maar wat blijkt? Wie nogmaals de aflevering bekijkt, ziet dat hij €200 kon grijpen (met twee briefjes van €50 en een briefje van €100). Dat betekent dat Sahil hier dus €100 achterhoudt: stond er een hint op het achtergebleven biljet of zit hij hier flink te mollen? 

In de gaten houden

Kim-Lian van der Meij

Vorige week hadden we al vraagtekens bij Kim-Lian van der Meij als Mol, en dat is deze week niet anders. Aan de ene kant doet ze namelijk haar best: samen met Everon weet ze €250 te verdienen in de eerste opdracht en vlak voor de tweede opdracht is ze net te opvallend bezig door als enige van groepje te willen wisselen. Het zou best kunnen dat deze fanatieke kandidaat echt wil wat ze beweert: Fresia en Everon in de gaten houden.

Maar toch durven we nog niet met zekerheid te zeggen dat ze echt die kandidaat is. Is het namelijk niet net even te toevallig dat ze en coumaflageoutfit draagt tijdens het lasergamen? En hoe zit dat precies met opdracht drie? Welmoed liet haar zandzak vallen op €1500 en (mogelijk om niet verdacht te lijken) plots Kim-Lian ook. Wilde ze hiermee vertrouwen winnen? Wij trappen er vooralsnog niet in. 

Everon Jackson Hooi

Waar Kim-Lian is, is Everon Jackson Hooi (en andersom), dus laten we maar gauw doorgaan met waarom hij nog in het rijtje staat met 'kandidaten om in de gaten te houden' hebben geplaatst. Deze GTST-acteur is namelijk lang niet zo betrouwbaar als hij lijkt. Althans, dat denken wij. Ondanks dat hij dus samen met Kim-Lian verantwoordelijk is voor die €250 in de eerste opdracht, lijkt hij er zelf weinig van te bakken. Als Fresia hem hier vervolgens op aanspreekt, is hij plots heel verdedigend. Bijna, t1e! Wil hij soms niet dat iemand de spotlights op hem richt?

En over opvallende acties gesproken, Everon lijkt enorm te balen als Thomas eerder dan hem kiest voor 3 jokers in plaats van een vrijstelling. Maar was dit gespeeld (en heeft hij helemaal geen jokers nodig) of waren deze emoties oprecht? Bij hem weten we het nooit zeker.

Laetitia Gerards

Waar kandidaten als Fresia, Kim-Lian en Sahil al weken hoog op ons verdachtenlijstje prijken, hebben we operaster Laetitia nog niet eerder echt in ons vizier gehad. Maar was dat wel terecht? We weten namelijk nog steeds niet of we deze roodharige dame op haar ogen mogen geloven. In de eerste opdracht doet ze alles net iets te gemakkelijk: het boeit haar totáál niet of er geld wordt verdiend met de katapult, terwijl ze juist zo graag op de plek van de werpers wilde staan. Hier een liedje, daar een liedje. Ze is lekker bezig... behalve met de opdracht.

Nu verdient Laetitia met het lasergamen dan wel weer een mooi bedrag en laat ze zich van haar meest betrouwbare kant zien tegenover Laetitia. Maar waarom noemt ze haar dan ook haar 'tegenstander'? Alleen de Mol heeft namelijk vijanden, de rest heeft bondgenoten.

Hila Noorzai

Samen met Laetitia stijgt ook presentatrice Hila een plekje in onze ranking. Niet dat ze nu in deze fase van het spel nog heel opvallend is. Althans, niet in de meeste opdrachten: ze doet namelijk gewoon haar best, als ze dat al kan doen. Maar waarom ze dan toch een plek is gestegen? Nou, dat heeft te maken met haar rol als penningmeester.

Daardoor had ze namelijk in de derde opdracht alle touwtjes in handen en speelde ze zomaar €1500 uit de pot om haar eigen hachje te redden. Wist ze van tevoren dat deze keuze eraan zat te komen of was het zoals Everon zei: een keuze die iedereen had gemaakt?

(Fanatieke) kandidaat

Arno Kantelberg

De altijd strakke en fabuleuze Arno is deze week de eerste BN'er die we bestempelen als... kandidaat. Hij mag dan namelijk €250 uit de pot spelen in de eerste opdracht, maar dit maakt hij goed door samen met Sahil het lasergameparcours over te rennen en hiermee geld te verdienen. Niets bijzonders aan de hand, zou je denken. Of missen we toch iets? 

Thomas van Luyn

Thomas, Thomas, Thomas: de hekkensluiter van deze week. Als hij de Mol zou zijn, is hij misschien nog wel brutaler dan als deze rol is weggelegd voor Sahil. Nadat hij vorige week namelijk al openlijk molde 'omdat hij de opdracht niet begreep', laat zich deze week van zijn duistere kant zien door Everon op te lichten. Heel goed voor een Mol. Of toch niet?

Het is namelijk zo: wij vermoeden dat de Mol zich in de derde opdracht juist van zijn meest betrouwbare kant wil laten zien. En dat doet Thomas dus niet. Tel hierbij op dat Thomas met €210 aan komt zetten in de tweede opdracht en wij hebben 'm (geheel terecht of niet) nog niet in ons vizier.

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over