Spannend

De Mol 2022 in het vizier #9: Bedriegen

26 februari 2022 22:20 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Volgende week weten we eindelijk wie de Mol van 2022 is, maar niet getreurd. Ook voor deze finale-aflevering hebben we de beste hints en aanwijzingen voor je verzameld.

Fresia Cousiño Arias, Everon Jackson Hooi en Kim-Lian van der Meij waagden zich zojuist in de negende aflevering van Wie is de Mol? 2022 aan de allerlaatste en beslissende test van dit 22e seizoen, en daarmee is dit seizoen bijna een feit. Volgende week weten we eindelijk wie naar Albanië is afgereisd met een dubbele agenda. Maar voordat het zover is, blikken we eerst nog even terug. 

Voor het allerlaatst dit seizoen bespreken we namelijk welke kandidaat het meest opviel als potentiële mol, van wie we nog niet helemaal zeker zijn (#TrustNobody) en wie we echt beschouwen als een onschuldige kandidaat.

Lees ook: De beste hints en aanwijzingen uit Wie is de Mol? 2022

De Mol van 2022

Fresia Cousiño Arias

Kim-Lian van der Meij en Everon Jackson Hooi mogen het dan niet met ons eens zijn, maar wij zijn al weken overtuigd dat Fresia Cousiño Arias de Mol van 2022 is. Een keuze die niet uit de lucht komt vallen, zo bleek maar weer in deze negende aflevering. Hierin gaf ze namelijk zelf eerlijk toe dat ze in de finale staat met twee andere kandidaten. Met de focus op: kandidaten.

Die uitspraak sluit ook prima aan bij de eerste opdracht, waarin zij van start ging. Een prima uitganspositie voor de Mol. Fresia kreeg hiermee namelijk de kans om direct allerlei geldbedragen in haar zak te steken om uiteindelijk tot DRIEmaal toe het alarm af te laten gaan. Hiermee kwam niet alleen het bedrag dat ze al had verdiend te vervallen, ook was het een sterke hint naar de titel 'DRIEmaal'.

Ook in de tweede en derde opdracht was ze verdacht: zij liet zich afschieten in de verlaten supermarkt (met een vol karretje inclusief een feestMASKER) en zorgde dat Everon en Kim-Lian haar volgden naar het verkeerde adres wat uiteindelijk voor - 1000 euro kostte. Lekker gedaan, molletje Fresia.

Kandidaat om in de gaten te houden

Everon Jackson Hooi

Mocht Fresia dan toch niet de Mol zijn (wat ons dab nog wekenlang zal achtervolgen), zien we Everon Jackson Hooi als een goede tweede optie. Hij wordt namelijk door zowel Fresia als Kim-Lian verdacht en dat is minstens een vermelding waard. Heeft deze acteur uit GTST de boel al die weken bedonderd?

Als we afgaan op de hints uit deze negende aflevering, valt daar zeker iets voor te zeggen. Eén van de spionnen uit de laatste opdracht ging namelijk schuil onder de naam 'Birdwatcher', oftewel iemand die alles in de gaten houdt. En weet je nog? Meerdere keren droeg Everon Jackson Hooi dit seizoen een groen shirt met het getal '33' (11+22) en het woord 'Bird' erop. Was dit al die tijd een stiekem hint?

Als we nog even blijven hangen bij de '3' uit zowel de titel als op zijn shirt, valt er nog iets op te merken aan Everon. Hij leek namelijk in de laatste opdracht alles tot driemaal toe te herhalen. Een prima Molactie die ook geweldig aansluit bij de afleveringstitel van deze week.

Geld verdienen deed hij echter deze aflevering wel volop: in de eerste opdracht liet hij zich niet pakken door zowel de alarmsystemen als de bewakers en ook in de supermarkt kwam hij goed over de finish. Maar we weten allemaal dat er nog iets boven zijn hoofd hangt: als hij namelijk de Mol is, gaat er uiteindelijk nog 5000 euro uit de pot. En dat weet hij ook.

Kandidaat

Kim-Lian van der Meij

En dan is daar hekkensluiter Kim-Lian van der Meij, de kandidaat waar wij duidelijk geen geld op zetten. Ze wilde namelijk week na week te graag opvallen bij de andere kandidaten en dat is niet iets wat de Mol normaal gesproken zou doen. Everon Jackson Hooi trapt er daarentegen wel in - als hij zelf niet de Mol is - maar zit hij ook op het juiste spoor? Wij vermoeden van niet.

Toch willen we de Molloten die wel vol voor haar gaan nog even tegemoet komen met de beste hints uit deze aflevering. Je kunt het namelijk zo zien: ook Kim-Lian liet zich afschieten in de supermarkt (met een vol karretje) en opvallender nog: haar tarotkaart. Vlak voor ze de test wilde maken, pakte ze nog even een kaart en dat was er precies één met maskers. Puur toeval of wilde ze hier voor een laatste keer laten zien dat ze over voorkennis beschikt? We gaan het zien.

Wie is de Mol? is iedere zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1. 

Meer over