Wie is de Mol? 2022

De Mol 2022 in het vizier #4: 'Stemmen'

22 januari 2022 23:06 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS
De komende weken zijn we massaal in de ban van die ene vraag: Wie is de Mol van 2022? Iedere week proberen wij je aan de hand van de beste hints en aanwijzingen op weg te helpen om samen zo snel mogelijk het antwoord hierop te vinden. Welkom bij aflevering 4!

De kandidaten hingen in deze vierde aflevering van Wie is de Mol? op grote hoogte, maar onderling daalde het vertrouwen tot een nulpunt. Althans, bij de meeste deelnemers, want één ding weten we zeker: Arno is in ieder geval niet de Mol. De modejournalist, die wij vorige week dus blijkbaar goed inschatten, kreeg deze week als vierde deelnemer zijn rode scherm te zien. Maar genoeg gezegd, het is hoog tijd om eens terug te blikken op de beste hints en aanwijzingen van aflevering vier.

Dit seizoen bespreken we in onze eigen rubriek 'Mol in het vizier' wekelijks welke kandidaten tijdens de huidige aflevering het meest opvielen als potentiële mollen, van wie we nog niet helemaal zeker zijn (#TrustNobody) en wie we (voor nu) beschouwen als onschuldige kandidaten.

Potentiële Mollen

Fresia Cousiño Arias

We zullen maar direct met de deur in huis vallen: wij zitten volop in de Fresia-tunnel. Deze sportjournaliste met haar mysterieuze blik weet namelijk op slinkse wijze altijd als een 'onschuldige' kandidaat uit de hoek te komen, terwijl ze dat niet is. Kijk alleen maar naar de laatste opdracht, waarin ze samen met Sahil slechts één verandering opmerkt en de schuld hiervan volledig in zijn schoenen schuift. Trappen we niet in, Fresia. Volgens ons weet je precies waar je mee bezig bent.

En waarom was ze na de eerste opdracht zo overtuigd dat Sahil niet van tevoren op de hoogte was van het doel van de opdracht? Is dit puur omdat ze hem niet verdenkt óf omdat ze zelf als Mol wel deze voorkennis heeft?

Hila Noorzai

Presentatrice Hila was in de eerste opdracht luid en duidelijk: "Ik ben de Mol", riep ze uit. En die uitspraak doet ons dus direct denken aan 'mollen' Merel Westrik en Jon van Eerd, die het in hun seizoen ook in een bepaalde opdracht van de daken mochten schreeuwen. Dit zou dus de ultieme Molactie van 2022 kunnen zijn.
Ook Rik van de Westelaken zorgde voor een bijzonder tv-moment. Wanneer Hila het geld namelijk int na de eerste opdracht, roept hij vol verbazing uit of zij nog steeds de penningmeester is. 'Een wonder', aldus Rik. Waarom? Omdat de andere kandidaten nog steeds blind zijn voor haar (mol)acties, misschien?


Om het af te sluiten: Kim-Lian besluit na de tweede opdracht haar verdiende geld van 250 euro in haar zak te houden. Hila is hiervan op de hoogte, maar besluit bewust of onbewust te zwijgen. Alleen waarom? Wilde ze Kim-Lian niet verraden omdat ze samen iets hebben besproken óf kwam het haar stiekem wel lekker uit?

In de gaten houden

Kim-Lian van der Meij

Met afleveringstitels als 'Nietszeggend', 'Zwijgen' en 'Stemmen' zou er zomaar eens gehint kunnen worden naar stemactrice Kim-Lian van der Meij. Maar toch twijfelen we opnieuw. Is ze nu een brutale Mol of een onschuldige kandidaat die hoopt dat mensen haar gaan verdenken? Wij neigen na aflevering vier steeds meer na die laatste optie, al willen we haar nog steeds niet volledig afstrepen.

Laten we het zo zeggen: als we de Follow the Money-theorie afgaan, zit Kim-Lian na deze aflevering save. Ze weet namelijk als enige te herinneren dat het getal '134' is genoemd (waardoor er €134 in de pot komt) en ook in de tweede en derde opdracht is ze goed bezig.

Alleen dan blijft toch de vraag: waarom hield ze die €250 bij zich? Staat er een hint op naar de identiteit van de Mol die ze hard nodig heeft óf is ze zelf de Mol? Wij houden het vooralsnog even in het midden.

Thomas van Luyn

Al weken roepen we dat Thomas een fanatieke kandidaat is die a la Jochem van Gelder en Charlotte de Nijs zich soms van zijn onhandige kant laat zien, maar deze week stijgt hij toch een plekje op ons verdachtenlijstje. Zagen we dit molletje namelijk deze week langzaam iets verder uit zijn molshoop kruipen?

Alle gekheid op een stokje: Thomas viel in deze opdracht met name op door zijn zangkeuze. Hij zong namelijk het liedje We Are The World, een lied dat normaal gesproken door vele STEMMEN wordt gezongen. En wat was nu de afleveringstitel van deze vierde episode? Juist, stemmen!

Nu moeten we dit wel in perspectief zien: het kan namelijk ook gewoon toeval zijn. Er is immers verder weinig op hem aan te merken: hij verdient geld en lijkt altijd fanatiek. Was dit dan een hint die we moeten negeren? 

Kandidaten

Sahil Amar Aïssa

Sahil kan zijn act staken, want we durven samen met bijna de rest van Nederland met 75% zekerheid te zeggen dat hij niet de Mol is. 

Kijk hiervoor alleen al naar de eerste opdracht. Eerst drukt hij de kandidaten nog op het hart dat ze moeten gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, maar opeens gaat het meneertje iets te langzaam en vuurt hij de ene term naar de andere op zijn medekandidaten af. Echt iets wat de Mol zou willen doen, maar uiteindelijk toch niet doet.

Verder lijkt het Sahil in de derde opdracht ook echt niets te boeien of er geld wordt verdiend. Is dit een act om de Mol te lijken óf is hij toch wel echt de Mol en is dit zijn (brutale) techniek?

Laetitia Gerards

We hebben even getwijfeld waar we Laetitia naartoe moesten schuiven, maar uiteindelijk konden we er toch niet omheen: de lady in red, zoals we haar in dit overzicht vol hints al noemde, viel in deze aflevering namelijk net te weinig op om als 'verdacht' aan te worden gemerkt.

Ze verdiende genoeg geld in zowel opdracht één (+ €250) als twee (+ €300). Tel hierbij een indrukwekkende theorie op die we niet meer kunnen negeren. Het lijkt er namelijk op dat we binnenkort afscheid moeten nemen van deze sopraan

Everon Jackson Hooi

Deze week eindigen we met Everon Jackson Hooi, die we deze week voor het eerst als 'onschuldige' kandidaat hebben aangeduid. Hij is namelijk echt fanatiek: hij spoort de juiste dingen op in de kamer en weet precies de veranderingen op te merken die Rik wil horen. 

Dit in tegenstelling tot zijn 'partner' Arno die doet alsof. Hierdoor heeft de groep het aan Everon te danken dat er + €400 in de pot komt. Zou de Mol dit doen? Twijfelachtig! 

Al zijn de onderstaande Molloten nog niet overtuigd van zijn onschuld.

Wie is de Mol? is iedere zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over