Hints & Aanwijzingen

De Mol 2022 in het vizier #5: Kettingreactie

29 januari 2022 22:18 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS

De komende weken zijn we massaal in de ban van die ene vraag: Wie is de Mol van 2022? En welke BN'er is dus met een dubbele agenda afgereisd naar Albanië? Ook voor deze vijfde aflevering hebben we de beste hints en aanwijzingen hieronder voor je verzameld.

Hila Noorzai riep vorige week in een opdracht nog vol overtuiging dat ze de Mol was, maar niets blijkt minder waar. De presentatrice kreeg deze week het bekende rode scherm te zien en moest dus als vijfde kandidaat het spel verlaten. Alleen voor welke kandidaat had zij een blinde vlek?

Dit seizoen bespreken we in onze eigen rubriek 'Mol in het vizier' wekelijks welke kandidaten tijdens de huidige aflevering het meest opvielen als potentiële mollen, van wie we nog niet helemaal zeker zijn (#TrustNobody) en wie we (voor nu) beschouwen als onschuldige kandidaten.

Lees ook: De Mol 2022 in het vizier #4: 'Stemmen' 

Potentiële Mollen

Laetitia Gerards

Waar sopraan Laetitia Gerards de afgelopen weken nog onderaan ons lijstje met verdachten bungelde, staat ze deze week bovenaan. En dat is natuurlijk niet voor niets. Niet alleen is het namelijk zo dat er steeds meer operamuziek en -hints te horen en te zien zijn, zoals een verwijzing naar het bekende Zwanenmeer in opdracht twee, ook haar acties worden steeds opvallender.

Kijk alleen maar naar de eerste opdracht 'Uit de lucht gegrepen'. Laetitia mag dan uiteindelijk €250 hebben verdiend, maar de vraag is: had dat geen €500 kunnen zijn? Zij kreeg namelijk net als Thomas een roze tasje naar zich toegegooid met de kans om haar bedrag te verdubbelen. Ze zei - zo onschuldig als ze is - dat ze hier niet bij kon, maar de beelden liegen er niet om. 

Bekijk ook: De beste hints en aanwijzingen uit Wie is de Mol? 2022 

Kim-Lian van der Meij

De afgelopen weken twijfelden we al flink over de ware identiteit van Kim-Lian van de Meij en laten we eerlijk zijn: dat was deze week niet anders. De presentatrice is namelijk soms zo opzichtig dat ze bijna niet de Mol kan zijn. Of hebben we hier gewoon te maken met een brutale Mol?

Neem alleen de eerste opdracht. Kim-Lian besluit in plaats van op zoek te gaan naar het geld een modderbad te nemen. Ja, je leest het goed: een modderbad! Deze bijzondere (mol)actie valt gewoon niet te verklaren. Onmogelijk! 

Ook in de derde opdracht was ze opvallend. Kim-Lian (met als enige rode handschoenen aan) commandeerde de rest flink om de beelden te verplaatsen, maar we zien haar zelf weinig te doen. Deed ze dit bewust of was alles gewoon te zwaar voor haar?

Fresia Cousiño Arias

Waar Kim-Lian een heel opvallende Mol zou zijn als ze deze rol toebedeeld heeft gekregen, heeft Fresia (als zij de Mol is) mogelijk voor een heel sluwe tactiek gekozen. Laten we namelijk maar eens beginnen met de kleur van de vlag op het vliegtuig. Verwijst deze kleur naar de afkomst van de Mol?

Het zou zomaar eens kunnen, want de presentatrice is zelf ook opvallend door te mikken op het water. Zo moesten de andere kandidaten beneden moeite doen om hun zakjes te pakken. Dit kost tijd en wat wil de Mol? Juist, dat ze te weinig tijd hadden om terug bij Rik te komen. Bij Everon slaagde ze daar sowieso perfect in. 

Verder was ze - zacht gezegd - behoorlijk eigenwijs in de derde opdracht. Laetitia wilde met het verslepen van de beelden een helpende hand bieden, maar daar wilde Fresia niets van weten. Helaas helaas helaas, Laetitia liep uiteindelijk mee en de opdracht werd met succes afgerond. Werd molletje Fresia hier gedwarsboomd?

In de gaten houden

Everon Jackson Hooi

Everon Jackson Hooi lijkt - in tegenstelling tot kandidaten als Sahil en Kim-Lian - nu pas langzaam uit zijn molshoop te komen. Genoeg reden dus om hem eens flink onder de loep te nemen. Want waarom lukte het hem als enige niet om in de eerste opdracht contact te leggen met de portofoon? En liet hij in de derde opdracht nu expres het beeld vallen? Dit zorgde namelijk voor vertraging én was een sabotagepoging tegelijkertijd.

Toch was Everon het meest opvallend in de tweede opdracht. De porto van Laetitia en hem begaf het namelijk. Nu leek dit de schuld van Laetitia, maar het zou zomaar kunnen dat Everon hier een handje in had. Hij had namelijk alle mogelijkheid om de portofoon uit te schakelen toen Laetitia even in het water lag.

Sahil Amar Aïssa

"Alles wat Sahil doet is zo openlijk. Als hij de Mol is, zou hij dat wel iets meer sneaky hebben gedaan", zo verklaarde Kim-Lian tijdens het maken van de test. En bij die woorden kunnen we ons enkel aansluiten. Alles wat hij doet, gaat namelijk mis óf is wel verdacht op een of andere manier. De vraag is dan ook: zou een Mol echt zo zijn? Over deze vragen breken wij al weken ons koppie, dus laten gewoon eens kijken wat deze keer opvallend was.

Te beginnen met: het stelen van de Moltelefoon. Sahil pikte in deze vijfde aflevering de telefoon van Fresia. Aan de ene kant kun je vermoeden dat hij voorkennis heeft voor een komende aflevering en deze positie dus hard nodig heeft. Toch kun je ook denken: is dit niet te opvallend? Als er namelijk ook maar iemand achter komt, heeft hij alle verdenkingen op zich gericht. En wat wil een Mol niet? Juist, dat mensen hem verdenken.

Verder kunnen we nog wel even doorgaan, want: waarom vloog Sahil niet boven Everon en Hila? Waarom zette hij (net als Fresia en Laetitia) zijn vrijstelling niet in? En waarom was hij toch zo zeker van zijn zaak? Heeft hij de Mol betrapt of is hij het die dit jaar een dubbelspel speelt?

Kandidaten

Thomas van Luyn

Misschien hebben wij ook deze week een enorme blinde vlek voor Thomas, maar wij sluiten 'm nu toch echt uit als Mol van 2022. Hij is fanatiek, verdient twee keer €250 (door een verdubbelaar in te zetten) en wist in zijn eentje ook te slagen in de derde opdracht.

Oké, misschien maakt hij van 'pesten' 'vechten', maar dat is dan ook alles wat hem enigszins verdacht maakt. Of zien we wat over het hoofd?

Deze kijkers twijfelen nog aan zijn onschuld.

Wie is de Mol? 2022 is iedere zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over