Hints en aanwijzingen

De Mol 2022 in het vizier #7: Coulissen

12 februari 2022 22:36 | amusement | Door Judith Regeling

De komende weken zijn we in de ban van die ene vraag: Wie is de Mol van 2022? En welke BN'er is dus met een dubbele agenda afgereisd naar Albanië? Ook na deze zevende aflevering hebben we de beste hints en aanwijzingen voor je verzameld.

Thomas van Luyn gokte goed en dat betekende dat we in deze zevende aflevering van Wie is de Mol? 2022 afscheid namen van Laetitia, oftewel onze lady in red. De afgelopen weken hebben wij haar meerdere keren in ons vizier gehad, maar ze bleek niets meer dan een onschuldige kandidaat. De groep is hiermee een stukje kleiner en dus kunnen er nog slechts vier de Mol zijn: Kim-Lian, Fresia, Thomas of Everon.

Dit seizoen bespreken we in onze eigen rubriek 'Mol in het vizier' wekelijks welke kandidaten tijdens de huidige aflevering het meest opvielen als potentiële mollen, van wie we nog niet helemaal zeker zijn (#TrustNobody) en wie we (voor nu) beschouwen als onschuldige kandidaten.

Lees ook: De beste hints en aanwijzingen van Wie is de Mol? 2022 

Potentiële Mollen

Fresia Cousiño Arias

Sinds week één prijkt ze al bovenaan ons lijstje en aflevering na aflevering bewijst ze zelf waarom. Fresia is gewoon de Mol van 2022. Punt. Uit. Iedere week weer heeft ze bijzondere acties die als je even met je ogen knippert niet eens opvallen, maar die er wel echt zijn.

Kijk alleen maar naar deze zevende aflevering van Wie is de Mol?, waarin Fresia totáál geen orde schiep in de eerste opdracht. Ze maakte het juist alleen maar moeilijker door alle schapen te laten ontsnappen in plaats van per groepje. Daarnaast zei ze ook meerdere keren het verboden woord 'schaap' (wat geld uit de pot haalde) en dan hebben we het nog niet eens over opdracht twee gehad.

De kandidaten konden hier geld verdienen door de Mollies en Millies op de foto te zetten, maar Fresia had een heel ander idee. Zij haalde gewoon de hele boot (inclusief de kapitein) overhoop om te zoeken naar die vrijstelling voor de finale. Fresia, moesten we je hierbij even herinneren dat je er nog gewoon één op zak had? Je weet wel: die vrijstelling die je al vier afleveringen in je zak hebt.

Oh wacht, nee daarvan was ze op de hoogte. Fresia zette haar vrijstelling namelijk deze week eindelijk in en laat dat nu overeenkomen met de afleveringstitel: coulissen. Ze stond immers in de coulissen te wachten tot haar medekandidaten klaar waren met de test.

Kandidaten om in de gaten te houden

Kim-Lian van der Meij

Vorige week dachten de overgebleven kandidaten nog massaal dat Sahil de Mol was, maar nu is het Kim-Lian van der Meij die als Mol wordt genoemd door ten minste drie kandidaten: Thomas, Everon en (de afgevallen) Laetitia. Er moet dus iets zijn met deze actrice slash presentatrice slash zangeres, al kan je betwijfelen of ze het er niet gewoon te dik bovenop legt. 

Kijk bijvoorbeeld alleen maar naar vlak voor de eerste opdracht. Kim-Lian doet alsof ze ergens vanuit het universum heeft doorgekregen dat de groep iets met schapen gaat doen en vertelde dat vol enthousiasme aan de andere kandidaten. En toevallig of niet: er bleek inderdaad een opdracht met schapen op de planning te staan.

Aan de ene kant vraag je je dus: hoe weet ze dit? En is haar bijbehorende en passende outfit (die zomaar eens gebaseerd kan zijn op Mary uit het kinderversje Mary had a Little Lamb) dan ook direct een hint? Aan de andere kant: zou de Mol zo brutaal zijn om dit met de rest van de groep te delen? Het lijkt ons van niet, maar we weten niet voor welke tactiek de Mol van 2022 gaat. We houden haar daarom - vanuit de Fresia-tunnel - nog in de gaten.

Everon Jackson Hooi

Stel nu dat Fresia en Kim-Lian niet de Mol zijn, dan blijft er dus nog één optie over: Everon Jackson Hooi. Deze twee dames zitten namelijk al diverse afleveringen vol op de acteur uit GTST en hebben tot nu toe geen rood scherm gehad. Opvallend, want mensen als Sahil en Laetitia die vol voor Kim-Lian gingen wel. Zou hij dan toch de rol van zijn leven spelen?

Deze Molloten denken in ieder geval van wel:

Waarom wij dan twijfelen? Everon benoemt eerlijk dat hij een foto van de boef heeft gemaakt. Aangezien dit geld kost, lijkt ons dit - zo afgelegen en wel - meer een molactie die tijdens de reünie wordt uitgezonden dan in de uitzending. Daarnaast lijkt op de onderstaande foto ook dat er een boot achter hem vaart. Zit de echte Mol daarop?

Kandidaat

Thomas van Luyn

We blijven het toch zeggen: Thomas van Luyn is de Jochem van Gelder en Charlotte de Nijs van 2022. Hij is té fanatiek, te oprecht en soms veel te aandoenlijk om de Mol überhaupt te kunnen zijn. Elke week valt ons oog wel eens even op hem, maar op echte molacties hebben we hem nog steeds niet kunnen betrappen. Omdat ze onder de radar blijven óf omdat ze er gewoon niet zijn? Wij vermoeden dat laatste. Maar als hij wel de Mol is: petje af!

Ook de twitterende Molloten zitten nog niet op één lijn over de ware identiteit van Thomas.

Wie is de Mol? is wekelijks om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over