Overzicht

Dit zijn de molacties van Wie is de Mol? 2022

5 maart 2022 22:32 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Het hoge woord is eruit: Everon Jackson Hooi heeft al die weken zijn medekandidaten en het publiek om de tuin geleid als de Mol van 2022. Hoe? Dat zie je in de beste hints hieronder.

De GTST-acteur deed er vanaf het begin af aan alles aan om de pot zo laag mogelijk te houden.

Lees ook: Dit zijn de winnaar, verliezer én de Mol van WIDM-2022  

1. Hints op de biljetten

In de eerste aflevering van Wie is de Mol? 2022 zei Rik van de Westelaken het al: 'Op het geld van dit jaar staat een aanwijzing naar de ware identiteit van de Mol'. Wie alleen het (plus)geld bekeek, kon er mogelijk weinig chocola van maken. Het bleek namelijk dat achter het masker op de groene bedragen de ogen van alle tien de kandidaten waren geplakt. Maar we zeggen: alle tien. Dit jaar bestond de cast uit 11 mensen en dus missen we er één: Juist, Everon Jackson Hooi. Zijn ogen waren enkel gephotoshopt op het min-geld.

2. Weg met die pingpongballen

Aan die eerste aanwijzing kon Everon Jackson Hooi dan zelf weinig doen, maar stilzitten kwam dit seizoen niet in zijn woordenboek voor, zo bewees hij wel in de tweede aflevering. In de eerste opdracht, wat stiekem wel wat weg had van een kermis, zorgde hij er namelijk voor dat alle pingpongballetjes met waarde uit de pot verdwenen.

De kandidaten hadden met deze opdracht maximaal €1250 kunnen verdienen. De eindstand: slechts €10 met dank aan 'ballenkoningin' Fresia Cousiño Arias.

3. Lasergamen

In de derde aflevering was het tijd voor een echte molklassieker: het lasergamen. Net als ieder jaar bood deze opdracht alle ruimte om te mollen, zo ontdekte Mol Everon. Hij wist namelijk - onder het toeziend oog van Kim-Lian en Fresia  - met zijn duim maar liefst zeven kistjes te openen en zorgde er dus voor dat €525 niet in de pot belandde. Pijnlijk om dat terug te zien! 

4. Het Zwanenmeer

Ellie Lust deed dit jaar niet mee, dus de Mol had tijdens de opdracht Zwanenmeer alle tijd om te mollen met de portofoon. En dat liet hij zich geen tweede keer zeggen. Hij stuurde tijdens deze opdracht zijn teamgenoot Laetitia het water in en sloeg zijn slag. "Ik had een natte hand en ik ben even met die porto gaan spelen en toen... deed ie het niet meer." 

Bekijk de hele molactie in de video hieronder! 

5. Het bootje varen

Waar Rik naast het geld ook overduidelijk over was, was dat de Mol tijdens de tweede opdracht van de zevende aflevering op een bootje voer langs alle andere kandidaten. Nu bleef dit voor de kijkers geheim wie dit precies was en hoe, maar ook de kandidaten hadden geen idee dat het dus Everon Jackson Hooi die ze toeriep. Zoals Fresia met: "Kleine terror. Jij weet toch hoe je dit spel moet spelen?" Nou, blijkbaar niet.

De ESPN-presentatrice keek door een toeter bijna om... maar net niet lang genoeg om de Mol van dit jaar te ontdekken. 

6. Hangen in de kroeg

Wat een beetje socializen kan doen, bewijst de Mol van dit jaar ook. De avond voor de opdracht met de tapijten - waar online nogal wat ophef over was - hing Everon Jackson Hooi wat rond in de lokale kroeg om zijn Albanees bij te spijkeren. Hierdoor kon hij de dag daarna de winkeliers duidelijk maken dat ze lekker rustig aan mochten doen en dat hij vooral kleine kleden nodig had in plaats van de grote. Een hele slimme en tactische move.

7. De verkeerde container

In de achtste aflevering ging er op social media al een flinke discussie los: wat zou namelijk de meest ideale plek zijn voor de Mol om te mollen? Beneden waar hij alle controle had of toch boven om alles te overzien? Everon Jackson Hooi koos in dit geval voor de plek beneden en dat legde hem geen windeieren. Hij zorgde met een beetje hulp van de man die de 'mollenvanger' bediende dat hij de juiste container vroegtijdig wegmoffelde. 

En als Thomas bij de ontknoping ook maar achterom had gekeken, had hij precies geweten dat hij samenspande met de Mol.

8. Zand erover

De Mol moest in een van de laatste afleveringen nog eens hard aan het werk. Nog voor de andere kandidaten hun hotelkamer af waren, was de Mol namelijk al druk onderdelen aan het verstoppen in het zand van Albanië. En dat kwam hem tijdens de opdracht wel lekker uit. Hij wist namelijk precies waar alles lag. "Uiteindelijk konden we maar één step opgraven en 1500 euro laten liggen."

Dit tot grote frustratie van Kim-Lian van der Meij, die door haar Mol flink aan het werk werd gezet. Juist op plekken waar er niets lag. Eén tip voor de komende lichting: nooit luisteren naar de Mol. Daar word je alleen maar moe van. 

Meer over