Wie is de Mol? 2022

De Mol 2022 in het vizier #1: De tijd zal het leren

1 februari 2022 11:30 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS
De kop is eraf! De komende weken zijn we massaal in de ban van die ene vraag: Wie is de Mol van 2022? Iedere week proberen wij je aan de hand van de beste hints en aanwijzingen op weg te helpen om samen zo snel mogelijk het antwoord op die vraag te vinden.

16 september 2021. De dag die bij de kandidaten voor eeuwig in hun geheugen gegrift staat. Dat was namelijk het eerste moment dat zowel de afvallers de Mol voor het eerst recht in de ogen konden aankijken. Alleen wie o wie gaat er in deze filmische beelden toch schuil in het rode pak? 

Vanaf deze week bespreken we in onze eigen Mol in het vizier-serie wekelijks welke kandidaten potentiële Mollen zijn, wie we stiekem verder nog in de gaten houden (trust nobody) en wie we (voor nu) beschouwen als onschuldige kandidaten.


Potentiële Mollen - aflevering 1

Is Fresia de Mol? 

Na het zien van aflevering één staat Fresia Cousiño Arias direct hoog op ons verdachtenlijstje. En dat heeft alles te maken met de eerste opdracht. Fresia is namelijk de enige uit de groep Aftroevers die het team tegenspreekt als zij voor €1400 alle 7 jokers willen afpakken van de Troevers. Klinkt misschien als een onschuldige kandidaat, maar is dat niet precies de rol die de Mol wil aannemen? Ze wist op het moment dat ze ertegenin ging allang dat ze in de minderheid was en het dus kon maken om deze move uit te halen.

En nog gekker: er lijkt geld (inclusief handige aanwijzingen) te zijn verdwenen in de eerste opdracht. De kandidaten konden namelijk aan het begin €1500 verdienen, maar ergens is er €100 verloren gegaan. Wie daarachter zit, blijft een raadsel. Al heeft de onderstaande Molloot wel een idee.


Is Kim-Lian de Mol?

Maar, we onderschatten Kim-Lian van der Meij ook nog zeker niet. Als actrice, presentatrice en zangeres heeft ze de afgelopen jaren naam voor zichzelf gemaakt, maar was ze misschien toe aan de rol van haar leven? Als Mol? Het zou zomaar kunnen en dat heeft alles te maken met: haar ogen!

Dit seizoen staat namelijk in het teken van maskers: we zagen ze op het begin op het gemaskerde bal en op het geld, en precies daar is iets geks. Wie goed kijkt (zoals hier), kan namelijk mogelijk de ogen van Kim-Lian van der Meij ontdekken. En wie zegt er tijdens haar pleidooi aan het publiek: 'Kijk in mijn ogen'? Juist, Kim-Lian! 

Het enige wat nog voor twijfels zorgt, is dat zij wel meteen heel duidelijk is dat zij die €1400 wil kwijtschelden. Zou een Mol in aflevering één al zo brutaal te werk gaan? Dat is vragen om problemen.

In de gaten houden

Is Sahil toch de Mol?

Sahil, Sahil, Sahil. Wat moeten we toch van hem vinden? Aan de ene kant lijkt hij voor deze fase misschien iets te obvious een Mol. Maar aan de andere kant: zeggen ze niet altijd dat gezichten boekdelen spreken? Deze acteur lijkt totaal niet verrast dat er aanwijzingen op het geld staan én als Rik bij de laatste opdracht vertelt dat de Mol uiteindelijk nog €5000 uit de pot kan halen als hij/zij een vrijstelling verdient, laat hij een heel schimmig lachje zien. Verdacht!

En dan zijn er nog deze uitspraken:

Is Laetitia toch de Mol?

De dame met twee gezichten. Als we Sahil mogen geloven, moeten we sopraan Laetitia Gerards niet onderschatten. Ze blijkt namelijk meerdere kanten te hebben: die van de keiharde vrouw die maar al te graag Mol wilde worden én die van het lieve en schattige damhertje die het publiek dolgraag wilde laten geloven dat zij het niet was. Interessant.

Qua acties heeft ze nog weinig uitgehaald, maar dit bovenstaande in combinatie met het feit dat de kandidaten met klassieke muziek worden onthaald a la Phantom of the Opera maken toch dat we haar nog iets beter gaan observeren.

Is Glen toch de Mol?

Glen Faria werd tijdens de livestream het minst verdacht, maar zou het publiek met de kennis van nu deze keuze ook nog maken? De ogenschijnlijk sympathieke muzikant zou namelijk best nog eens een andere kant kunnen hebben.

Hij is voor een Mol vrij vaak op het goede moment op de juiste plek: in de eerste opdracht staat hij bij een kistje waar mogelijk de verdwenen €100 in zat (en die hij iets te snel dichtklapte) en als de groep moet besluiten of ze die €1400 willen ruilen, sluit hij zich heel voorzichtig aan alsof hij weet dat het toch niet mis kan gaan. Een ideale positie voor een Mol.

Is Everon toch de Mol?

Everon Jackson Hooi is één van de vier acteurs die dit jaar is afgereisd naar Italië en dat geeft natuurlijk al genoeg reden om hem in de gaten te houden. Maar na de eerste aflevering blijkt hij eerder overtuigend als de (soms iets wat overheersende) allemansvriend dan de persoon die het spel stiekem probeert te verpesten. Althans, als we kijken naar zijn acties.

Wat namelijk wel opmerkelijk is, is zijn kledingkeuze in een aflevering die draait om dubbele getallen als 11 en 22. Hij draagt een shirt met 33. Toevalstreffer of al stiekem een hint naar de identiteit van de Mol van 2022?


Onschuldige kandidaat

Is Welmoed een onschuldige kandidaat?

Het is nog veel te vroeg om mensen uit te sluiten en toch prijkt Welmoed Sijtsma nu al bovenaan ons lijstje met 'kandidaten'. Dat heeft namelijk alles te maken met jokers.

Welmoed besloot samen met Laetitia 2 jokers apart te houden en deze niet in te leveren aan het einde van de opdracht. De Mol zou dit waarschijnlijk niet doen, omdat er geld uit de pot gehaald kon worden als ze aan de medekandidaten werden getoond. Klinkt dus als een perfecte zet van een kandidaat die er alles aandoet om in het spel te blijven.

Is Thomas een onschuldige kandidaat?

Thomas de Mol? We moeten eerlijk bekennen dat we hier nog geen duidelijk antwoord op hebben. Hij leek er in deze eerste aflevering een beetje tussendoor te glippen: hij krijgt maar weinig zendtijd en was in deze eerste aflevering ook niet opvallend aanwezig. Ideale omstandigheden voor een Mol, dat is één ding wat we zeker niet kunnen ontkennen. Toch zijn we nog niet helemaal overtuigd: hij lijkt nu al te zeker dat mensen hem niet gaan vertrouwen.

Is Hila een onschuldige kandidaat?

Wie op dit moment ook nog niet op onze radar staat, is Hila. De presentatrice had in de tweede opdracht alle kans om te mollen bij de tablets en zandlopers toen haar kandidaten haar alleen lieten. Maar dit heeft ze niet gedaan. De tablets werden op het perfecte moment stilgezet en daarmee werd het maximale bedrag van €1500 verdiend. Niet echt een beste zet als ze de Mol wel zou zijn.

Is Arno een onschuldige kandidaat?

En tot slot is daar Arno Kantelberg, de kandidaat die door het publiek het meest werd verdacht. Hij was misschien in zijn pleidooi net iets te zenuwachtig om overtuigend te zijn, maar qua acties heeft hij verder niets opvallends laten zien. Hij leek oprecht verrast dat hij moest kamperen - Arno's grootste nachtmerrie - en verstopt zijn jokers net iets te goed. Schrijven we hem af? Dat nog niet.

Meer over