Wie Is De Mol: 22 redenen waarom Margriet de Mol is

Vanavond het verlossende woord in Wie Is De Mol! Televizier zet molacties en hints op een rijtje. Vandaag: Margriet van der Linden.

Margriet van der Linden is van de Wie Is De Mol-finalisten het meest verdacht onder haar medekandidaten: Rik én Marlijn vulden de test volledig op haar in en ook Chris en misschien Martine leken al op Margriet te stemmen. Zouden zij het allemaal bij het verkeerde eind hebben of is Margriet gewoon echt de Mol?

Waarom Margriet de Mol is

 1. In aflevering 1 staat Margriet bij de beeldschermenopdracht de hele tijd in de controlekamer, zodat zij de touwtjes in handen heeft. Ze lijkt ook te rommelen met kabels.
   
 2. Bij de Art Gallery in aflevering 2 gaat Margriet nog een keer terug naar de voorbeeldzaal. Dat kost 100 euro, maar levert niks op: bij Margriets gedeelte hangen de schilderijen alsnog verkeerd.
   
 3. Margriet haalt als penningmeester 200 euro uit de pot in ruil voor jokers.
   
 4. In aflevering 3 vormt Margriet een lasergameduo met Martine. Margriet gaat op een knullige manier af: ze wordt geraakt door Martine. Zo verdwijnt haar envelop uit het spel.
   
 5. Tijdens de opdracht waarin de kandidaten aan Rik en Chris het woord 'Bentota' moeten duidelijk maken, wil Margriet graag verf kopen. Dat is uiteindelijk helemaal niet bruikbaar op het strand.
   
 6. De vierde aflevering begint met de foto-opdracht met de Nederlandse gebouwen. Bij de gebouwen hangen bordjes met aanwijzingen wie er op de foto moeten staan. Margriet leest het bordje bij het Historisch Huis, maar merkt niet op dat erbij staat dat Spruitje, Muis en Kukelpapa op die foto moeten staan. Pas als Chris dat ziet, gaat ze er opeens in mee.
   
 7. In diezelfde opdracht zegt Margriet dat ze Het Parool leest, terwijl dat niet zo is.
   
 8. Na de rondleiding van Marlijn en Carolina in aflevering 5 dringt Margriet er erg op aan de jokers af te pakken in plaats van voor geld te gaan.
   
 9. Margriet en Rik leveren bij het pakketjes bezorgen op het water geen post af in Geldrop, dus brengen geen geld in de pot.
   
 10. In aflevering 6 zit een van Margriets grootste molacties. Bij het auto's parkeren komt zij met het idee om vóór het getal (1974) de E te zetten, volgens haar 'het euroteken'. Dit wordt door Chris en Carolina verkeerd geïnterpreteerd. Veel beter en makkelijker was een komma en een streepje na het getal zetten, maar Margriet hield dat dus tegen.
   
 11. Bij het kokers verzamelen op het strand lijken Margriet en Martine geen kokers met geld te pakken. De rest doet dat wel.
   
 12. Bij de treinopdracht in aflevering 7 is Margriet als enige heel weinig in beeld. Wordt zo aan het zicht onttrokken dat zij het geld laat verdwijnen? 
   
 13. In aflevering 8 bij het geld plukken in het theeveld hanteert Margriet het motto 'pakken wat je pakken kan'. Ook alle onnuttige mini-bedragen komen zo op tafel, waardoor het tellen tot 1851 euro onmogelijk wordt.
   
 14. Als Chris het geld aan het tellen is en om stilte vraagt, gaat Margriet stug door met hardop getallen noemen.
   
 15. In de laatste opdracht voor de finale pakt Margriet jokers in plaats van geld.
   
 16. In de marktopdracht zegt Margriet pas op het allerlaatste moment (als er nog vijf seconden over zijn) dat ze maar drie van de vijf zinnen heeft. Zo is haar verhaaltje sowieso mislukt!
   
 17. Naast al die molacties zijn er ook vele geheime hints naar Margriet (zie deze site). Alle afleveringtitels wijzen bijvoorbeeld in haar richting: 'lezen en schrijven' (Margriet kreeg een briefje van de Mol en heeft dat dus gelezen en geschreven), 'scheepsrecht' (Margriet is de derde die een bericht van de Mol leest), 'verraden' (Margriet wordt bij het lasergamen geraakt door haar maatje Martine), 'M acht' (de naam Margriet heeft acht letters en Margriet is als achtste te zien in de leader) en ga zo maar door.
   
 18. De Mol laat steeds een bloem achter bij de briefjes aan de kandidaten. Een verwijzing naar haar bloemennaam?
   
 19. De margriet staat als bloem symbool voor de onschuld. Bij de strandopdracht zijn de kokers die geld konden opleveren: 3, 4, 7, 8, 9, 12, 14, 15, 19 en 21. Als je die omzet naar letters (A = 1, B = 2, etc.) kun je daarvan het woord ONSCHULDIG maken.
   
 20. Sommige briefjes van de Mol aan de kandidaten eindigen met 'Ik wens je veel wijsheid'. Margriet wenste in deze nieuwjaarsboodschap de Molkijkers ook 'heel veel wijsheid' toe. 
   
 21. Margriet vult bij de testvraag Voor welk schaaltje koos de Mol uiteindelijk bij de Dagoba? het antwoord 11 in. Het was Margriet zelf die de zwarte vrijstelling uit schaaltje 11 pakte.
   
 22. In de preview van de verkiezingsopdracht horen we achter elkaar Martine, Marlijn, Chris en Rik zeggen dat ze de Mol zijn. Margriet eindigt met: "Don't believe a word of what they were saying." Oftewel: zij logen, ik ben de Mol.
   

Waarom Margriet niet de Mol is

Er zijn ook wel een paar acties van Margriet die haar juist minder verdacht maken. Bij de namenopdracht in aflevering 4 koos zij voor de optie '50 tot 75 namen goed'. Als de meerderheid dat had gedaan, was er geld in de pot gekomen. Bij het fototoestellenparcours in aflevering 8 bracht Margriet 500 euro in de pot.

500 euro

Die 500 euro is wel het enige bedrag dat Margriet individueel in de pot heeft gebracht. En misschien deed ze dit wel om zichzelf even wat minder verdacht te maken, want veel van de kandidaten leken haar door te hebben.

Al met al is de lijst met molacties en hints zo overweldigend dat Margriet toch wel de Mol moet zijn? Remember her face. Vanavond legt ze al haar mollenstreken uit.

Lees ook: Wie is de Mol, wie de winnaar, wie de verliezer? Alle mogelijkheden voor de ontknoping op een rijtje.

Lees ook: 11 redenen waarom Rik van de Westelaken de Mol is.

Lees ook: 11 redenen waarom Marlijn Weerdenburg de Mol is.

Reageren