Wie is de Mol? - 22 redenen waarom Thomas Cammaert de Mol is

11 maart 2017 10:00 | amusement | Door Televizier

© Michel Schnater

Vanavond is het zover: de ontknoping van Wie is de Mol?. Vlak voor het antwoord op de brandende vraag zet Televizier alle verdachte acties en hints op een rijtje. Vandaag: Thomas Cammaert.

De meeste Molloten zijn er heilig van overtuigd: Thomas is de Mol. In polls op fansites scoort de Vlaamse acteur torenhoog en ook in de WIDM-app is hij inmiddels de hoofdverdachte. Hoe komt dat? Wij hebben 22 redenen voor je verzameld. Zet je schrap!

1) Wachtwoord gevonden

Thomas maakt in aflevering 1 deel uit van het helikopterteam. Daarin draagt hij behoorlijk bij aan de vondst van de vrijstellingen, die noodzakelijk was voor de rest van de opdracht. Als de rest van de kandidaten met de verrekijker het benodigde wachtwoord niet kan vinden, neemt Thomas het over en plots ziet hij die code. Wist Thomas als Mol precies waar hij moest kijken?

2) Onnuttig in de papierfabriek

In de papierfabriek in aflevering 2 voert Thomas ontzettend weinig uit: het enige wat we hem zo ongeveer zien doen, is aan een rol papier trekken om te kijken of daar geld tussen ligt. O ja, en als Thomas met zijn groepje bij Diederik arriveert, oppert hij om die alleen te laten. Lekker nuttig.

3) Halverwege + Mol

Een mogelijke hint in die papierfabriek: aan de waslijnen met A4’tjes hangen naast elkaar de woorden halverwege en Mol. Aflevering 2 duurde een uur en veertig seconden. Na een half uur en twintig seconden, dus precies halverwege, is er een shot te zien met één deelnemer: Thomas.

Afbeelding

4) Meegaand in de rechtbank

In de rechtbankopdracht in aflevering 2 moeten de kandidaten de verhalen van Jeroen, Roos en Diederik beoordelen. Wie van de drie liegt over de avond daarvoor? Hoewel Thomas het bondgenootje is van Diederik en hem dus het best kent, oppert de acteur geen enkele keer dat Diederik wel eens zou kunnen liegen. Thomas gaat gewoon mee met de foute keuze van de rest van de groep.

5) Tekenen in de branding

Tijdens de vuurwerkshow in aflevering 3 moeten de kandidaten zichzelf uitbeelden in een zandtekening. Thomas maakt de tekenvakken precies in de branding, waardoor de golven sommige creaties helemaal wegspoelen. Ook tekent hij om zichzelf te omschrijven theatermaskertjes, terwijl die net zo goed op Sigrid kunnen slaan.

6) Estafette

Bij de estafetteopdracht in aflevering 3 heeft Thomas de allergunstigste positie voor een Mol: helemaal op het einde. Hij krijgt alle eerder gevonden biljetten in zijn handen gedrukt en heeft alle tijd van de wereld om wat geld te verdonkeremanen. Ook al zo gek: Thomas komt bij de finish met nog zo’n drie minuten op de klok. Maar in plaats van checken of er geen halve biljetten (= min-geld) in het stapeltje zitten, tikt hij meteen af.

7) Nét te laat bij rodeo

In de rodeo-opdracht in aflevering 4 moeten de kandidaten lasso’s naar de uitgang van een parcours brengen zonder gepakt te worden door een cowboy. Thomas krijgt een sleutelpositie: hij mag als laatste van start gaan en heeft zo de kans om het eerder gewonnen bedrag te verdubbelen. Nét voor de finish treuzelt hij enorm en krijgt de cowboy hem te pakken. Zo wordt de opbrengst van deze opdracht gehalveerd.

8) Alsmaar blijven bieden

Niemand zagen we bij de jokerveiling in aflevering 4 zo vaak z’n hand opsteken als Thomas: 23 keer! En dan was nog lang niet alles in beeld. Bij alle drie de jokers heeft Thomas een doorslaggevende rol in de stijging van het bod, maar trekt hij zich nét voor het einde terug. Zo krijgen Diederik, Sanne en Jochem voor enorme bedragen de jokers - en de schuld dat er geld uit de pot verdwijnt. De Mol lacht in zijn vuistje.

9) De Mol drukt zijn stempel

Wil de Mol letterlijk zijn stempel drukken op aflevering 5? Tijdens de huifkartocht worden er zes envelopjes bezorgd. Voor iedere kandidaat één. Zo krijgen vier kandidaten de aanwijzing om langs de Oregon Trail naar jokers te speuren. Alleen Jochem en Thomas mogen zelf jokers maken door schijfjes hout te brandmerken met het Mol-logo. Degene die de stempels zet, is Thomas. Als dit een hint is, wilde de Mol sowieso envelop 2 of 4 krijgen, waarin de joker-fabriceer-opdracht zit. Thomas deelde de enveloppen uit en hield nummer 2 voor zichzelf achter:

10) Thomas op een poster?

Zou er een hint verstopt zitten op één van de 130 posters waartussen de kandidaten rondlopen in aflevering 5? Het zou toch prachtig zijn als de Mol gewoon is afgebeeld op een van de afbeeldingen? Hé, kijk daar eens:

11) Mollen onder de grond

Samen met Sanne moet Thomas in de underground-opdracht in aflevering 6 het parcours verkennen. Een ideale positie voor de Mol, want de verkenners mogen na hun speurtocht de rest via de portofoon door het gangenstelsel loodsen en kunnen dus ook foute informatie doorgeven. Dat doet Thomas dan ook: hij zegt dat de kandidaten ergens de rechterenvelop moeten pakken, terwijl daarmee geld uit de pot gaat.

12) Zogenaamd goed bezig

Tijdens de rodeo-opdracht in aflevering 6 lijkt Thomas goed bezig als hij iemand vindt met een button van 100 euro en dit doorgeeft aan Art. Maar als we bedenken dat alleen de eerste vier doorgegeven bedragen in de pot komen, is 100 euro veiligstellen eigenlijk een slechte keuze: hierdoor is er meer kans dat de hoge bedragen (tot wel 1000 euro) te laat binnenkomen. Bovendien zien we Thomas straal langs een button met 750 euro lopen.

13) Voorkennis?

Thomas zegt in diezelfde opdracht trouwens een vrouw (met een 50-euro-biljet) te herkennen. Dit zou een prachtige hint naar de Mol kunnen zijn: Thomas die zijn voorkennis gewoon eerlijk toegeeft. Weet hij als Mol precies welke mensen rond het rodeo-veld geld waard waren?

14) Pita’s onder je bed

Thomas lijkt tijdens de portofoonopdracht in aflevering 7 maar weinig vragen en antwoorden door te geven. Wat hij wél doet, is onnodig veel praten. Hij vertelt zowat honderd keer aan Imanuelle dat hij emotioneel wordt van klassieke muziek. En uiterst discutabel was natuurlijk ook het door elkaar halen van twee vragen: “Wat ligt er onder het bed van Jochem...? Een pitabroodje met shoarma en knoflooksaus?”

15) De Mol is blind

In de luchtballonnenopdracht in aflevering 7 moeten Thomas en Jochem vanuit de cabrio het telefoonnummer van Imanuelle achterhalen, door te kijken welke tien getallen er onderop de luchtballonnen staan. Jochem kan goed uit de voeten met de verrekijker en vormt in zijn eentje het volledige telefoonnummer, terwijl Thomas ‘verblind door de zon’ helemaal niets bijdraagt.

16) Ballonnenmislukking

“Ik heb nog nooit van m’n leven op een paard gezeten”, beweert Thomas tijdens de paardenopdracht in aflevering 7, maar desondanks maakt hij een razend snel rondje in draf, waardoor hij bij zijn volgende rit slechts 32 seconden krijgt om ballonnen te schieten. Als enige van de kandidaten komt Thomas niet op tijd over de finish en brengt hij 0 euro in de pot.

17) ABC

Thomas start de alfabetopdracht in aflevering 8 bij de letter Z en vormt zo een belangrijke schakel. Als hij meteen naar het einde van de route zou fietsen en de Z aan het laatste paaltje zou ophangen, zou dit duidelijkheid scheppen voor de rest van de groep. Thomas kiest hier echter niet voor: hij hangt de Z op de verkeerde plek en gaat uit van een volledig omgekeerde volgorde.

18) Polaroid ‘weggewaaid’

In de spreekwoordenopdracht in aflevering 8 zien we Thomas in z'n eentje bij een tafel staan en de zevende foto neerleggen. Als Sanne erbij komt en de polaroids nog eens natelt, zijn er plots nog maar zes over. De zevende is verdwenen. “Weggewaaid”, zegt Thomas. Ja ja, tuurlijk.

19) Foto in beeld?

Was er tijdens die spreekwoordenopdracht nou even een foto van Thomas in beeld in de antiekzaak?

20) Mollen in Moltown

In de Moltown-opdracht in aflevering 9 zien we Thomas bar weinig bijdragen: hij hangt amper bordjes met namen op. Samen met Jochem begint hij al snel langs alle huisjes te lopen, zonder een plan van aanpak. Sowieso was het misschien slimmer geweest om de puzzel eerst op een centraal punt op te lossen en later pas de bordjes met namen over de huizen te verspreiden.

21) Afleveringstitels

Alle afleveringstitels lijken naar Thomas te verwijzen. Zo is de derde titel ‘einde verhaal’, wat perfect past bij Thomas’ sleutelpositie in de estafette-opdracht. De naam van aflevering 5 is ‘teugels in handen’: als er post wordt bezorgd, deelt Thomas de enveloppen uit en houdt hij de teugels strak in handen.

22) Tweelinghint

Naast al deze molacties en hints lijkt er ook nog een grote aanwijzing verweven te zitten door de afleveringen heen: de zogenaamde tweelinghint. Steeds maar weer komen er tweeën, dubbele getallen en spiegels terug. De naam van Thomas betekent in het Aramees tweeling.

Afbeelding


Als je nu nóg niet aanneemt dat Thomas de Mol is, dan weten we het ook niet meer. (Maar pssst, stiekem hebben we ook lijstjes gemaakt met alle verdachte acties van Jochem en Sanne.)

De ontknoping van Wie is de Mol? is zaterdag 11 maart om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
- 11 redenen waarom Jochem de Mol is
- 11 redenen waarom Sanne de Mol is

Meer over