Wie is de Mol?-analyse: vliegt Diederik vlak voor de finale uit het spel?

27 Februari 2017 14:47 | amusement | Door Televizier

© Screenshot WIDM

Wie is de Mol? stelt ons geduld flink op de proef. Door het uitstel van de laatste executie weten we pas volgende week wie de drie finalisten zijn. Wij zetten alle mogelijke scenario's voor je op een rijtje.

Veel kijkers bleven na de halve finale in verbijstering achter: met de laatste executie in aantocht brak de Wie is de Mol?-aflevering plotseling af. Welke van de vier kandidaten moet met de eindstrijd in zicht tóch nog het programma verlaten? We horen het pas aan het begin van aflevering 9.

Wat in ieder geval zeker is, is dat Jochem van Gelder in de finale staat. In een spannende opdracht won de olijke SBS-presentator een vrijstelling. Er zijn dus nog drie scenario's mogelijk: eentje waarin Diederik Jekel afvalt, eentje waarin Sanne Wallis de Vries afvalt en eentje waarin Thomas Cammaert afvalt. Wij zetten de consequenties van deze exits voor je op een rijtje, zodat je zaterdag op-en-top voorbereid de finale kunt gaan kijken.

 

Afbeelding

1) Diederik valt af

Het meest waarschijnlijke scenario lijkt ons dat Diederik naar huis gaat. De makers zullen immers in de montage van alles uitgehaald hebben om de drie finalisten allemaal te framen als potentiële Mollen - dat is wel zo spannend.

Daarom denken we Diederik voor de finale te kunnen wegstrepen. In aflevering 8 deden de makers geen enkele moeite meer om hem verdacht te maken: zowel met de alfabetroute als bij de polaroidfoto's kwamen alleen maar goede acties in beeld. Bovendien weten we al sinds de exit van Imanuelle, die een rood scherm kreeg met Diederik als hoofdverdachte, dat hij eigenlijk de Mol niet meer kan zijn.

Bij een vertrek van Diederik lijkt het uitgesloten dat Sanne de Mol is. Diederik bespreekt met Thomas dat hij het grootste deel van de test op Sanne gaat invullen. Dus als dit leidt tot een rood scherm, kan zij de bedrieger niet zijn en blijven alleen Thomas en Jochem over als potentiële Mollen. Heeft Thomas in dat geval zijn bondgenoot Diederik al die tijd misleid?

 

Afbeelding

2) Sanne valt af

Een andere optie is dat Sanne vlak voor de finale het strijdtoneel moet verlaten. De cabaretière doet in haar biechten uitgebreid uit de doeken wie haar hoofdverdachte is: Jochem. In aflevering 8 gaat ze een bondje met hem aan en begint ze te twijfelen: is misschien toch Thomas de Mol? In de test lijkt Sanne daarom vooral vragen op Jochem in te vullen, maar ook licht te spreiden richting Thomas.

Na een exit van Sanne zou het dus onwaarschijnlijk zijn dat Jochem de Mol is. Tenzij ze hem en de kijker volledig heeft voorgelogen over haar verdenking, klikte ze bij de meeste vragen het antwoord aan dat op Jochem slaat. Een rood scherm voor Sanne wijst qua Mol dus in de richting van Diederik of Thomas.

 

Afbeelding

3) Thomas valt af

En dan is er natuurlijk nog de kans dat Thomas afvalt - al denken wij dat dit geen optie is omdat hij de Mol is. Als onze Thomas-tunnel (en daarmee onze hele wereld) volledig instort en de Belg tóch naar huis vliegt, kunnen we Sanne misschien uitsluiten als Mol. Al wekenlang horen we namelijk van Thomas dat hij Sanne verdenkt.

In aflevering 8 kwamen we te weten dat hij nog spreidt over Sanne en Jochem. Als Thomas een rood scherm krijgt, zou dan toch zijn bondgenoot Diederik de Mol zijn? Of heeft Thomas te veel gespreid om ook maar enige kans te maken op de finale?

 

De finale van Wie is de Mol? is op zaterdag 4 maart te zien op NPO 1.

Lees ook:
> Onze Wie is de Mol?-thermometer bij aflevering 8 
> Thomas is de Mol, verklappen de afleveringstitels 

Meer over