Wie Is de Mol?: De Mol van 2015 is Margriet van der Linden

De kogel is door de kerk, de aap is uit de mouw: Margriet van der Linden is de Mol van 2015. Rik van de Westelaken is de winaar van de pot.

Margriet vertelt in de slotaflevering dat ze maar een doel had als Mol: voor een historisch lage pot zorgen. En daarin slaagde ze met vlag en wimpel. De groep eindigde dit jaar met 10.500 euro en dat was grotendeels de verdienste van de Mol.

Margriet

De finale wordt gepresenteerd vanuit Vondel CS in het Vondelpark in Amsterdam waar buiten een enorme menigte mensen wacht op de uitslag. Wanneer bekend wordt dat Margriet de Mol is, krijgt ze een groot applaus van haar medekandidaten en de mensen buiten. Ze bekent dat ze blij is dat ze nu weer uit de kast is: 'het was net alsof ik 9 maanden niet mocht ademen.' Daarna wordt bekend gemaakt dat Rik de winnaar van Wie Is de Mol? 2015 is. Hij had in de eindtest 36 van de 40 vragen goed tegen Marlijn 35.

Mol-acties

Maar het leukste is natuurlijk om de Mol-acties terug te kijken, wat heeft Margriet allemaal geflikt deze reeks? Een bloemlezing:

In de eerste aflevering kreeg de dominante Margriet meteen de leiding in de controlroom. Margriet deed alsof ze er niets van begreep, trok camera's los en zorgde dat er geen geld in de pot kwam. 

De duidelijkste Mol-actie van allemaal was die met de auto's. De kandidaten moesten met auto's een geldbedrag uitbeelden en op verzoek van Margriet wordt er een E (als Euroteken) voor het bedrag gezet zodat Chris en Carolina in de lucht geen idee meer hebben dat het hier om een bedrag gaat. De meest gewaagde Mol-actie was volgens Art die in de trein. de 1000 euro lag in het elektriciteitskastje, maar werd door Margriet uit de trein gegooid terwijl Chris een meter bij haar vandaan stond.

De aflevering eindigt met een bordesscène waarin Margriet, Marlijn en Rik toegejuicht worden door de mensen in het park.

Reageren