Wie is de Mol?-finalisten genoten van ontknoping: "We lijken wel popsterren"

12 Maart 2017 09:45 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Finalisten Thomas, Sanne en Jochem zijn overdonderd door alle aandacht voor de Wie is de Mol?-ontknoping. Televizier sprak hen na afloop. Thomas: “De Justin Bieber in mij komt ontzettend naar boven.”

De laatste WIDM-aflevering van seizoen 17 was weer een enorm spektakel. Honderden of zelfs duizenden ‘molloten’ waren naar het Vondelpark afgereisd om live te beleven hoe de Mol zich na weken vol mysterie eindelijk bekendmaakte. Bij studio VondelCS dromden ze samen om de climax op grote schermen te volgen en een glimp van de finalisten op te vangen.

Applausmeting

Die finalisten waren Thomas Cammaert, Sanne Wallis de Vries en Jochem van Gelder. Uit een applausmeting van presentator Art Rooijakkers bleken alle drie vóór de uitzending nog ongeveer evenveel verdacht te worden door het publiek. Maar toch riepen de fans de naam van Thomas net iets vaker. Deze speurders kregen gelijk: na de nodige gesprekjes aan tafel binnen en een enorme spanningsopbouw toonde de Vlaamse acteur zijn ware gezicht.

Justin Bieber

Dat Thomas zijn geheim mocht onthullen met zo’n enorm publiek, deed hem goed. “Het is geweldig om mee te maken”, straalt hij na afloop. “De Justin Bieber in mij komt ontzettend naar boven. Zo veel mensen, zo veel liefde, zo veel enthousiasme – dit is echt once in a lifetime.” Niet alleen het publiek, maar ook Thomas zelf vond het ontzettend spannend. “De adrenaline zindert nog na in m’n lijf. Ik heb nog steeds kippenvel tot diep in m’n bilnaad.”

Lees ook: Thomas dacht even dat er twee Mollen waren

Gekkenhuis

De ontknoping was voor de derde keer een live-evenement en steeds blijkt er extreem veel animo. “Ik heb natuurlijk de beelden van vorig jaar gezien, dus ik wist wel dat het een gekkenhuis zou kunnen zijn”, zegt Jochem. “En ja hoor, het stond wéér bomvol.” De verliezend finalist kan lastig geloven dat al die mensen voor hem en zijn medespelers zijn gekomen. “Want wat hebben wij nou eigenlijk gedaan?”

Hondstrouwe fans

“We hebben gewoon meegedaan met een spelletje op tv en we deden ons best”, lacht Jochem. “Maar dat we hier dan onthaald worden als helden… Dat is haast een beetje ongemakkelijk.” De molloten joelen, houden spandoeken omhoog, maken selfies – de toewijding bij het programma is enorm. “Het is wat het is. Die fans zijn hondstrouw. En ze zijn alleen maar positief en blij. Dus ik geniet er maar van.”

Lees ook: Sanne smeekte om concurrentie bij ontmaskering Thomas

Gillen

Door de heuse bordesscène op het VondelCS-balkon voelde winnares Sanne zich haast even haar vaste typetje Beatrix. “Zeker. Al denk ik toch dat mensen bij Beatrix iets minder gillen”, aldus de comédienne. “Nog meer voelde ik me een popster. Ik dacht opeens: als je popster bent gaan mensen waarschijnlijk altijd  zo gillen als je verschijnt.”

Opluchting

Bij Thomas strijden twee gevoelens om voorrang, nu iedereen weet dat hij de Mol is. “Dat het eruit is, is een opluchting. Ik ben onwijs tevreden en blij. Maar het is heel dubbel. Ik vond dit zo’n leuk geheim om te dragen, dus dat het erop zit vind ik ook jammer. Al dat mysterie ga ik echt missen. Eigenlijk had ik nog jaren de Mol willen zijn.”

Lees ook:
Ontknoping Wie is de Mol? trekt 3 miljoen kijkers 

Meer over