Aldus Rik van de Westelaken

Wie Is De Mol? kiest bewust voor minder bekende kandidaten

9 Februari 2021 09:27 | amusement | Door Jef Willemsen

© AVROTROS
Menig molloot moet eerst een rondje googlen als Wie is de Mol? haar deelnemers onthult. Het programma blijkt bewust te kiezen voor niet al te bekende Nederlanders.

In de podcast van Wie is de Mol? vertelt presentator Rik van de Westelaken waarom er relatief weinig A-sterren meedoen aan het populaire programma. 

Lees ook:

'Rocky is de Mol!'

Variëteit

Volgens Van de Westelaken spelen diverse factoren een rol in het casten van Wie is de Mol?. Ten eerste is een goede mix belangrijk: "We willen een variëteit aan kandidaten. Het is leuk als je iemand kent en een klein beetje kan inschatten hoe diegene zijn karakter is, maar de mensen hoeven niet beroemd te zijn."

Bezwaar

Daarnaast is er ook een praktisch bezwaar aan teveel bekende gezichten: ze zijn te herkenbaar. De kandidaten zouden al uitlekken voordat de opnames überhaupt begonnen waren: "Moet je je voorstellen dat we een seizoen maken met alleen maar wereldberoemde Nederlanders, zoals Willeke Alberti, Patty Brard, Gerard Joling, Linda de Mol, Paul de Leeuw. Zie je ons al op Schiphol staan? Nee, toch?"

Meer over