Wie Is De Mol: Rik deelde alles met Marlijn, behalve de pot

Joker na joker gaf hij aan Marlijn, maar de pot hield Rik zelf. Marlijn: “Ik had moeten zeggen: ‘Schatje, als ik je een kusje geef, krijg ik dan de halve pot?’"

Wie Is De Mol kende dit jaar een sterk verbond: dat tussen Rik van de Westelaken en Marlijn Weerdenburg. Samen wisten zij de finale te bereiken en mol Margriet te ontmaskeren.

“In het begin heb ik nog even getwijfeld of Marlijn de Mol was," vertelt Rik. "Maar op een gegeven moment moet je dat loslaten. Als we informatie deelden, merkte ik dat het steeds klopte wat ze zei. Wij vertrouwden elkaar dus - min of meer.” Met hun samenwerking wisten Rik en Marlijn het steeds een ronde verder te schoppen.

De test

Het duo besprak alles met elkaar en bereidde samen de testen voor. Vooral in de finale was dat cruciaal. "We namen elkaars vragenlijsten door," legt Rik uit. In die lijsten die alle kandidaten van tevoren moesten invullen, staan vragen als wat is je favoriete boek? en wat is je favoriete stad?, en daarop wordt de test gebaseerd.

Rik: “In de test krijg je multiplechoicevragen. Dus in de finale zijn dat drie antwoordmogelijkheden. Ik wist natuurlijk wat mijn antwoord was, doordat ik Marlijns lijst had gezien wist ik wat haar antwoord was en zo wist ik wat Margriets antwoord moest zijn.”

"Chris had dat nooit gedeeld. Daarom pakte ik vlak voor de finale ook zijn jokers af: ik wilde per se met Marlijn naar de finale. Maar Chris wist dat ook en hij zou precies hetzelfde bij mij gedaan hebben. Hij zei: je hebt het goed gespeeld."

Domme fout

Na de laatste test vermoedde Marlijn dat zij de pot binnen had: “Toen Rik tegen mij zei dat hij een hele domme fout had gemaakt in de test, dacht ik: yes, fantastisch, dan heb ik gewonnen! I nailed it, ik heb hem binnen!”

Bij de ontknoping dacht ze dus dat de uitslag al duidelijk was: “Ik liep daar naar toe en toen kwam de speech van Art. Toen hij zei: ‘de winnaar is…’ hoorde ik al ‘Marlijn Weerdenburg, gefeliciteerd, wat ga je met het geld doen?’ Maar dat was dus gewoon niet zo!”

Kusje

Rik won de pot van 10.500 euro. Maar eerder gaf hij wel steeds de helft van zijn jokers aan Marlijn - heeft hij dan nu ook de helft van het geld aan haar afgestaan? Marlijn lacht: “Ik had eigenlijk moeten zeggen: ‘Schatje, als ik jou nou een kusje geef, krijg ik dan van jou de halve pot?’ Maar ik heb het niet tegen hem gezegd."

"We hebben echt de afspraak gemaakt: we werken samen, maar de winnaar is de winnaar en die krijgt de pot. Ik ga die jongen niet ook nog eens z’n geld aftroggelen, het is een keer klaar.”

Lees ook: Een kijkje achter de schermen bij de Wie Is De Mol-ontknoping.

Reageren