Wie is de Mol-thermometer #01: Geheime hints naar veterstrikkende Remy?

Eindelijk is het weer begonnen: Wie is de Mol? Televizier neemt alle kandidaten onder de loep in deze thermometer met mogelijke molacties en hints.

Wie is de Mol? begint dit jaar anders dan anders: Art Rooijakkers geeft de Mol in aflevering 1 eerst een minutenlange briefing over de bestemming (de Dominicaanse Republiek), het spel en alle tien de deelnemers van dit seizoen. Maar wie van die tien is de mysterieuze gedaante die tegenover Art zit en natuurlijk niet in beeld komt?

Vanaf deze week bespreken we in onze eigen Wie is de Mol-thermometer welke kandidaten potentiële Mollen zijn, wie we stiekem verder nog in de gaten houden (trust nobody) en wie we beschouwen als onschuldige kandidaten.


Is Airen de Mol?
 

Afbeelding

Airen viel in aflevering 1 nog niet erg op, maar zou best eens lekker gemold kunnen hebben. Bij de opdracht in de metro moest ze vijf mannen met baarden vinden. Omdat Klaas had ingeschat dat de opdracht niet zou slagen, kon er alleen in dat geval 1000 euro in de pot komen. De Mol moest er dus voor zorgen dat de opdracht wél zou lukken. Airen hielp daaraan mee: fanatiek verzamelde ze vijf bebaarde kerels. Ook de heren met lichte stoppels trok ze vrolijk mee.

Later in de aflevering leek Airen weinig kracht te zetten bij de opdracht met de mega-topito in de zandduinen. Ze fladderde een beetje in het rond en liet het echte sleepwerk over aan anderen.

 

Is Annemieke de Mol?
 

Afbeelding

Annemieke lijkt ons tot nu toe meer een fanatieke kandidaat dan een Mol. In de metro-opdracht ging ze flink aan de bak om twee 36-jarigen te vinden. Ondanks haar Spaanse skills lukte dat niet. De Mol weet in deze opdracht dat álles moet lukken om het geld uit de pot te houden, dus dat pleit Annemieke hier vrij. Ook in de topito-opdracht lijkt de 3FM-dj niet te mollen.

 

Is Cécile de Mol?
 

Afbeelding

In de metro moest Cécile met haar ‘slechte Spaans’ acht mannen met rugzakken vinden. Doordat ze Rop meetelde (en zelf aanbood voor hem mee te tellen als vrouw met rode nagellak), kon de opdracht al niet meer lukken, want de kandidaten moesten 54 mensen meenemen naar het eindstation van de metrolijn, dus niet zichzelf. Maar door Klaas’ inschatting was het juist goed dat Cécile faalde. Niet verdacht dus.

Bij de topito-opdracht is Cécile wél aan het mollen: ze lijkt weinig haar best te doen met slepen. ‘Ik was ook uit m’n comfortzone, want op platte schoenen kan ik eigenlijk niks.’ Had ze liever haar hakken in het zand gezet?

 

Is Ellie de Mol?
 

Afbeelding

Van tevoren leek ze wel de meest besproken mogelijke Mol: Ellie Lust. Een politiemol, hoe grappig zou dat zijn? In aflevering 1 was het best verdacht dat Ellie (op een zakelijke manier) zo graag de penningmeester wilde worden. Wil ze geld verduisteren? Dit jaar is het extra belangrijk voor de Mol dat het geld niet blijft rondslingeren, want de achterkanten van de briefjes vormen samen een mozaïek met een beeltenis van de Mol…

In de opdrachten was Ellie dan juist weer goed bezig. Ze vond in de metro maar vijf mensen met een hoofddeksel in plaats van tien, waardoor er uiteindelijk geld werd verdiend. Zou de Mol niet doen. En ook bij het slepen van de topito deed Ellie goed werk.

 

Is Marjolein de Mol?
 

Afbeelding

Marjolein gedroeg zich in aflevering 1 ontzettend verdacht. Lag het er té dik bovenop en is ze juist niet de Mol? Of moeten we daardoor juist denken van niet en dan is ze het toch wel? Niets is wat het lijkt. Als Marjolein de Mol is, kiest ze in ieder geval de aanvallende tactiek.

In de metro-opdracht wist Marjolein haar drie mannen in uniform makkelijk te vinden, zoals de Mol zou willen. Toen Klaas bekendmaakte dat hij 1000 euro had verdiend met zijn inschatting, reageerde Marjolein als enige heel lauwtjes.

Nog verdachter was Marjolein bij de topito-opdracht. ‘Marjolein, ga je ook echt trekken?’ en ‘Marjolein was met totaal andere dingen bezig’ kregen we te horen. Volgens Rop deed ze meer een ‘esthetische act’ dan dat ze meehielp. We zien haar amper kracht zetten, als bewaker van de tijd heeft ze een cruciale functie én ze hitst volgens Remy iedereen op om de topito uit het geldvak te slepen.

 

Is Klaas de Mol?
 

Afbeelding

Klaas vinden wij tot nu toe het minst verdacht. Hij mocht in de metro-opdracht inschatten of de andere kandidaten twee 36-jarigen, drie mensen in uniform, et cetera konden vinden. De Mol zou hier absoluut kiezen voor wél gehaald, omdat het bijna onmogelijk was om al die personen te vinden. Klaas koos voor niet gehaald.

Verdere aanwijzingen dat Klaas niet de Mol is: Art zegt bij de briefing tegen de Mol dat hij die pas weer in de finale één-op-één spreekt, maar Klaas spreekt hij in de metro al direct één-op-één. Ook blijken de kandidaten hem zo te vertrouwen dat hij tegen wil en dank penningmeester wordt.

 

Is Remy de Mol?
 

Afbeelding

Remy staat op ons potentiële-mollenlijstje. Hij was fanatiek Juans aan het zoeken in de metro en bij de topito-opdracht leek hij geen grote bijdrage te leveren aan het trekken. In de eindfase gaat hij zelfs even rustig zijn veters strikken. ‘Het was net een hondje dat moest plassen’, aldus Klaas.

Over Klaas gesproken: die kreeg in de metro de opdracht om een muzikant te vinden en daarmee op het eindpunt te komen. Een zinloze opdracht, omdat Klaas in plaats daarvan de geheime missie kreeg om in te schatten wat de rest deed. Zat er in die opdracht dan een hint naar harpist Remy? Moet Klaas hem als Mol 'vinden' om het spel te winnen? Een andere hint naar Remy is de afleveringtitel, ‘wijsmaken’. Een harpist maakt heel wat wijsjes.

 

Is Rop de Mol?
 

Afbeelding

Rop de Mol? Volgens ons niet. In de metro raakt hij de zes vrouwen met rode nagellak even snel weer kwijt als dat hij ze had gevonden. Ook laat hij Cécile meetellen met haar rode teennagels, waardoor de opdracht meteen niet kan slagen. Dat zou de Mol niet snel doen, want de opdracht moest juist wél slagen. Bij de topito-opdracht doet Rop goed zijn best; hij is bijvoorbeeld erg fanatiek met het uitgraven.

 

Is Taeke de Mol?
 

Afbeelding

Taeke slaagt in de metro glansrijk in zijn taak om negen mooie meisjes te vinden. (‘Maar mooi is natuurlijk een relatief begrip. Dus ik ben gewoon voor negen meisjes gegaan, dan was ik al tevreden.’) Goede molactie, want hij lijkt fanatieke kandidaat, maar weet intussen dat juist alles moet lukken om geen geld binnen te halen.

In de topito-opdracht wil Taeke absoluut niet voor het geld gaan (‘Geld is niet belangrijk, geld maakt niet gelukkig’). Vooral door zijn inspanningen slepen de kandidaten nét op het nippertje die mega-topito uit het geldvak. Weg geld.

 

Is Tim de Mol?
 

Afbeelding

Tim moet in de metro vier vrouwen vinden die Maria heten. ‘Anders gezegd: je bent in Zuid-Amerika en het eerste dat je gaat doen is vrouwen hosselen. Nou, dat kan ik.’ Tim slaagt erin om vier Maria’s te vinden, met een aanvallende tactiek (‘You stay with me!’). De Mol wil hier koste wat kost dat de 54 mensen worden gevonden. Tim doet daar goed zijn best voor en helpt zelfs anderen met hun taken.

Bij de topito-opdracht is Tim dan weer minder verdacht. Hij lijkt zich goed in te zetten met trekken en is ook fanatiek met uitgraven. Al met al: een gemiddelde score op de Mol-thermometer.

 

Potentiële Mollen

Op basis van aflevering 1 lijken Marjolein, Remy en Taeke flink verdacht. Marjolein op een obvious manier (misschien té obvious?), Remy en Taeke wat meer op de achtergrond. Omdat er door het verloop van de topito-opdracht niemand een rood scherm kreeg, is er ook nog niemand die we van het lijstje kunnen afstrepen. Op naar de volgende aflevering!

Lees ook:
Ons interview met Art Rooijakkers over Wie is de Mol? 

Foto's kandidaten: Michel Schnater - AVROTROS

Reageren