Wie is de Mol-thermometer #03: Nachtblinde Rop sloopt drone-parcours

Hebben we dit jaar een heel subtiele Mol of juist het tegenovergestelde? Televizier neemt de WIDM-kandidaten onder de loep in deze thermometer.

BOEM. Een van onze potentiële Mollen, Remy, ligt eruit. Ontzettend jammer, want wat was hij een sympathieke kandidaat en wat hebben we genoten van zijn muziek op het mini-harpje dat hij had meegenomen naar de Dominicaanse Republiek. Maar aan de andere kant: zo kunnen we wel een hoofdverdachte afstrepen. Zo hard is Wie is de Mol.

In onze eigen Wie is de Mol-thermometer bespreken we na iedere aflevering welke kandidaten potentiële Mollen zijn, wie we stiekem verder nog in de gaten houden (trust nobody) en wie we beschouwen als onschuldige kandidaten.
 

Is Annemieke de Mol?
 

Afbeelding

Net als in de vorige afleveringen blijven we Annemieke vooral beschouwen als een fanatieke kandidaat. In de eerste opdracht van deze aflevering maakte ze samen met Taeke het 500-euro-biljet compleet. De ondergrondse 1000 euro leek vrij onmogelijk te vinden, dus 500 was het hoogst haalbare. Goed werk.

In de drone-opdracht was dat heel anders. Annemieke wilde (volgens Rop) per se 200 euro naar de overkant brengen én pakte daarbij een verdubbelaar, maar werd geraakt door een laser en verspeelde dus zowel het geld als de x2. Verdacht! En dan is er ook nog de mogelijke hint in de leader… Voor de zekerheid maken we er in de thermometer een weekje trust nobody van.

 

Is Cécile de Mol?
 

Afbeelding

In de laatste opdracht, die draaide om de macht over de test, zou de Mol natuurlijk het hoogst mogelijke bedrag uit de pot halen: 4150 euro. Als we héél goed kijken, zien we Cécile ‘€ 333’ opschrijven. Het lijkt inmiddels duidelijk: Cécile kán de Mol gewoon niet zijn.

Volgens Rop zag ze er tijdens de drone-opdracht uit als een ‘hockeymoeder’, met een normaal door haar zo verfoeide witte legging aan. Zelf omschreef Cécile zich hier liever als een ‘dansmarieke’, zigzaggend over het parcours. Hoe het ook zij, de fashion queen van Wie is de Mol haalde tegen haar eigen verwachting in geld binnen, ook nog eens met een verdubbelaar. Om natuurlijk te eindigen met de woorden: “Ik wil hierbij zeggen dat het geen witte legging was, het was gewoon een skinny jeans. Dat dat eventjes duidelijk is.”

 

Is Ellie de Mol?
 

Afbeelding

Die Ellie toch. Na het lesje portofoonverkeer (onthoud: etherdiscipline!) kon ze deze week opnieuw haar politie-skills laten zien in de drone-opdracht. “Daar zaten zoveel facetten in waar we als politiemensen natuurlijk ook mee te maken krijgen,” zegt ze met haar inmiddels bekende uitgestreken gezicht. Maar er klinkt toch een beetje trots in door. Onder druk ergens naar binnen moeten, opletten dat je niet geraakt wordt… Het gaat haar goed af in het Dominicaanse fort, alleen jammer dat ze niet nét even die verdubbelaar mee griste.

Over die politie-skills gesproken: waarom zei Ellie in de eerste opdracht opeens dat haar richtingsgevoel ‘niet heel sterk’ is? En waarom liet ze Rop alles bepalen? Ellie was misschien íets minder verdacht dan vorige week, maar je moet haar wel in de gaten houden. En dan gaat ze ineens los op La Bamba.

 

Is Marjolein de Mol?
 

Afbeelding

“Marjolein vindt het moeilijk om de regie uit handen te geven,” valt Cécile op. En ons ook. Steeds lijkt de GTST-actrice anderen te controleren. In de eerste opdracht bijvoorbeeld, waar ze een groepje vormt met Remy en Cécile, vraagt ze steeds alles na wat Remy hoort via de telefoon. Het drietal heeft een vrij onbelangrijke rol: ze beginnen op een plein en blijven daar eigenlijk de rest van het spel, omdat de andere groepjes naar hen toe moeten komen. En zo brengt Marjolein een deel van het 250-euro-biljet binnen. Prima werk. In de drone-opdracht is ze weer in haar regisseerstand: Ellie mag absoluut geen 500 euro krijgen. Alles zo strak controleren lijkt typisch voor een fanatieke kandidaat. Maar toch wel verdacht dat Marjolein dan wordt uitgeschakeld door een drone.

 

Is Klaas de Mol?
 

Afbeelding

Sinds de hint in het klooster houden we Klaas extra scherp in de gaten. En ja hoor, deze week zien we opeens veel duistere zaakjes (of is dat tunnelvisie?). In de eerste opdracht lijken Klaas en Tim aardig wat tijd te rekken via gesprekjes met de locals (“Groetjes!”). Door hun 250-euro-stukjes bij Remy, Marjolein en Cécile te brengen maken ze dan weliswaar een biljet compleet, maar op dat moment moet je héél goed opletten.

Naast de drie 250-euro-stukjes zijn er nu op het plein aanwezig: twee 100-euro-stukjes en een 1000-euro-stukje. Als Rop en Ellie hier nog bij komen met hun 100’je, zou dat biljet ook compleet zijn. Maar wat zegt Klaas meteen heel vastbesloten tegen Tim? “Dan gaan wij naar de 1000.” Ze laten een 100-euro-stukje achter op het paaltje en vertrekken met 100 en 1000. Zo kan de 100 euro nooit meer compleet worden gemaakt.

En die 1000 is sowieso onvindbaar, ergens ondergronds. Maar onder de grond, daar voelt een Mol zich wel thuis. Klaas: “Dit is nou typisch zo’n opdracht waarbij de Mol lachend gewoon met die 1000 euro heen en weer loopt en denkt: ja, jongens, het zal mijn tijd wel duren, o het is wel moeilijk hoor, ik kan het allemaal niet vinden.” HAHA, precies wat jij zelf dus doet Klaas!

En dan nog die drone-opdracht hè? Klaas gaat met 100 euro op pad en weet daarmee het fort te bereiken. Niet zo verdacht, zou je zeggen, maar hij pakt met dit lage bedrag wél een verdubbelaar mee die veel nuttiger zou zijn voor de hogere bedragen. En verbeelden we het ons nou of lijkt hij op het einde z’n best te doen om geraakt te worden door die drone?

 

Is Rop de Mol?
 

Afbeelding

Mocht Klaas de Mol zijn, dan is zijn tactiek heel subtiel. Mocht Rop de Mol zijn, dan is dat echt het tegenovergestelde. In de eerste opdracht loopt hij doodleuk 20 minuten rond in de stad zonder ook maar iets te bereiken: hij gaat zelfs naar het verkeerde plein ondanks de overduidelijke aanwijzingen van Remy. Als Rop en Ellie dan toevallig Taeke en Annemieke tegenkomen, sturen zij hen de goede kant op. Maar als Taeke en Annemieke even later bellen of het duo terug kan komen om een biljet te voltooien, weigert Rop resoluut: hij wil eerst nog naar Remy. Vervolgens zien we hem daar helemaal niet arriveren en komt hij even later toch maar naar Taeke en Annemieke.

In de drone-opdracht is Rop op een hilarische manier al net zo verdacht bezig. Vanaf het startpunt rent hij récht op een stellage af, waardoor die meteen in elkaar dondert en Rop op de grond ligt. “Gevangen, als een forel in een net,” aldus Annemieke. “Ik ben nachtblind, dat was ik vergeten te zeggen,” aldus Rop.

In de laatste opdracht zien we Rop als eerste getal een 2 opschrijven. Was hij verantwoordelijk voor de 2345 euro die uit de pot verdween?

 

Is Taeke de Mol?

Afbeelding

Naast wat grappen en grollen bij het opnemen van de telefoon (“¿Hola qué tal?” en “Domino’s Pizza’s, goedemiddag met Taeke”) is Taeke onwijs goed bezig in de eerste opdracht: samen met Annemieke voltooit hij het 500-euro-biljet.

In de drone-opdracht levert Taeke zo mogelijk nog beter werk. Hij haalt het fort met zijn 500 euro én een verdubbelaar, dus brengt hier even mooi 1000 euro binnen. Annemieke: “We hebben even Taeke Taekema in actie gezien en dat was wel echt heel tof. Hij start, hij kruist, hij kijkt. Zoef. Speedy Gonzalez.”

Het enige vreemde in deze aflevering is dat we Taeke bij de laatste opdracht 41… zien opschrijven. We gaan er maar even vanuit dat dat 415 was ofzo, want als kandidaat heb je er echt niets aan om 4150 (de hele pot) in te vullen, omdat het op één na hoogste bod wint. Alleen de Mol schrijft dus de hele pot op. En dat wordt dan natuurlijk niet in beeld gebracht.

 

Is Tim de Mol?
 

Afbeelding

Als Mol wil je altijd een belangrijke positie in het spel. En dan neem je dus geen genoegen met de rol van ‘verkenner’. Tim deed dat wel. En ook nog eens heel goed: hij geeft exact door waar alle verdubbelaars te vinden zijn. Uiteindelijk gaat hij wel af, maar dat was met slechts 0 of 50 euro op zak. “Ik heb m’n leven gegeven voor de groep. Tot uw dienst.”

Dan nog even over die eerste opdracht. Tim is hier heerlijk aan het klungelen (“Kunnen we ons niet laten rijden naar het plein? Supergeinig”), maar in onze optiek doet hij dat om uit te testen hoe Klaas reageert. Tunnelvisie? Misschien.

 

Potentiële Mollen

In aflevering 3 is al met al 2450 euro verdiend, waarmee de pot op 4150 euro kwam, maar daar ging in de laatste opdracht 2345 euro vanaf. De Mol doet dus goede zaken. Nu Remy weg is, zetten wij in op Klaas of Rop.

 

Lees ook:
Onze Wie is de Mol-thermometer na aflevering 2

Foto's kandidaten: Michel Schnater - AVROTROS

Reageren